Haberler

MHP'nin Yozgat Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacaklarını belirterek, "Erdoğan karşı çıksa da Davutoğlu itiraz etse de Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacaklarını belirterek, "Erdoğan karşı çıksa da Davutoğlu itiraz etse de Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız" dedi.

Bahçeli, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 4 bin 572 gününün AK Parti zihniyetiyle ziyan ve israf edildiğini savundu.

Türkiye'nin ve Yozgat'ın artık vakit kaybetmeye tahammülü olmadığını ileri süren Bahçeli, şunları söyledi:

"Yozgat MHP'yle anılmasına rağmen, bir nedenle oluşan yapay mesafeleri ortadan kaldırma vakti daha gelmedi mi? Kavuşma ve kucaklaşmamızın zamanı gelmedi mi? Yozgat'ın kalbinde kor gibi duran milliyetçi ateşi körüklemek ve milliyetçi iradede buluşturmak için neyi bekliyoruz? Yozgatlı kardeşim, MHP seninledir, sevdalın, hizmetkarın senin yanındadır. Yıllar yılı AKP'ye şans tanıdınız, fırsat verdiniz, 'yeter artık' demek için neyi bekliyoruz? Bozok yaylasında üç hilali dalgalandırmak için ne zaman ayağa kalkacaksınız? Bizim gönlümüzde Yozgat vardır, dilimizde Yozgat vardır. Yozgat'ın hırsız ve hainlerle yan yana yürüyen AKP'ye tahammülü artık olmamalıdır. Şimdi sizlere açık açık soruyorum ve vereceğiniz cevapları Yozgat'ın kararı olarak görüyorum. Bizimle yürümeye var mısınız? MHP ile tekrar bütünleşmeye hazır mısınız? 7 Haziran geldiğinde, acınızı, sızınızı, kaybınızı, hüznünüzü göz önüne getirip AKP'den kurtulmak için üç hilale mührü basacak mısınız? Çok şükür Yozgatlı gerçeğin farkına varmıştır."

MHP iktidarında, yoksullukla savaşacaklarını, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini ifade eden Bahçeli, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini anlattı.

"Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz"

Kaynaklarını hesaplayarak açıkladıkları plan ve projelerinin bir yönüyle iktidar programı olduğunu dile getiren Bahçeli, iktidara gelmeleri durumunda emeklilere mart ve eylül aylarında bin 400'er lira emekli destek ödeneği verecekleri vaatlerini yineledi.

Bahçeli, asgari ücretlilere büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceklerini, emeklilerin banka promosyonu alabilmeleri, esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapaklarını belirterek, "Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödeneklerini emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz" diye konuştu.

Mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracaklarını aktaran Bahçeli, çiftçiler için mazotun 1 lira 75 kuruş olacağını, Yozgat'ı tarımın başkenti haline getireceklerini, kentte Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesini kuracaklarını kaydetti.

Devlet Bahçeli, "Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacağız. Erdoğan karşı çıksa da Davutoğlu itiraz etse de Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız" ifadesini kullandı.

"Esnaf ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarını iyileştireceğiz"

İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul ederek devlet yardımının önünü açacaklarını ifade eden Bahçeli, muhtar maaşlarının en az asgari ücret seviyesine yükseltileceğini, yeni iş yeri açan esnaf ve sanatkarın 5 yıl gelir vergisinden muaf tutulacağını, Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarını iyileştireceklerini ve gerçek manada intibak düzenlemesi yapacaklarını bildirdi.

Üreten ekonomi programıyla her yıl 700 bin insana iş imkanı sağlayarak işsizlik sorununu bitireceklerini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır. Bu yardımları refah artışı kapsamında yükseltip yüzleri güldüreceğiz. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira 'aile desteği' adı altında ödeme yapacağız. Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız. Gazilerimiz ve çocuklarının işe yerleştirilmelerine öncelik tanıyacağız. Şehit ve gazi çocuklarımızın her kademedeki eğitimini devlet üstlenecek, talepleri halinde anne veya baba mesleğine doğrudan girişlerinin önü açılacaktır. Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelerimize sosyal bakım yardımını helalinden vereceğiz. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız ya da 250 lira kira yardımı yapacağız. Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya, ağır engelli aylığını 600 liraya yükselteceğiz. İlköğretime ve ortaöğretime devam eden evlatlarımızın annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira vereceğiz. Aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlarımıza yüzde 75 indirim yapacağız."

İktidara geldiklerinde bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacaklarını kaydeden Bahçeli, "Temiz siyaset, dürüst yönetim için bizimle yürü Yozgat. Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi 'lider ülke Türkiye' ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Bahçeli Ak Parti Türkiye Yozgat Yerel Haberler

title