Haberler

MHP'nin Tokat Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Eğer AKP yangını ve felaketi durdurulamazsa Türkiye aşama aşama tükenecektir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Eğer AKP yangını ve felaketi durdurulamazsa Türkiye aşama aşama tükenecektir" dedi.

Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingte, Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın memleketinde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye tarihinin en kritik seçiminin 7 Haziran'da yapılacağını belirten Bahçeli, "Türk milleti geleceğini onaylayacaktır. 26 gün sonra ya huzur kazanacak ya da hüsran ipi göğüsleyecektir. ya zillet kazanacak ya da milli onur ve ziynet karlı çıkacaktır. ya millet kazanacak ya da milliyetsizler istikbalimizi karartacak. Başka seçenek kalmamıştır. Artık dünkü oyunlar bitmelidir. Artık rezalet serüvenleri kapanmalıdır. Artık ihanetin perdesi yırtılıp atılmalıdır" diye konuştu.

Tokat'ın beklemeye tahammüllü kalmadığını ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ya ihanetin beli kıracak ve kökünü kazıyacağız ya da ihanet cephesinin Türk milletinin yaşama iradesini kırarak, ülkeyi kanlı bölünme ve çatışma sürecine sokmasına seyirci kalacağız. Bunu görmemek için derin bir uykuya dalmış olmak, büyük bir gaflete sürüklenmek veya Erdoğan ve Davutoğlu gibi hıyanete boyun eğmek yetecektir. Bu rezalete, bu hıyanete dur demenin, direnç ve tepki göstermenin zamanı çoktan gelmiştir. İnanıyorum ki Tokatlılar ve ülkemin her yöresindeki kardeşlerimde aynı inançla haykıracak. Teslimiyete karşı bizimle yürüyecektir. Tavize karşı bizimle yürüyecektir. Sömürüye karşı bizimle yürüyecektir. Türkiye çaresizliğe ve seçeneksizliğe mahkum değildir. Çıkış MHP'de. Umut MHP'dir."

-"Artık bu kuşatmayı yarma vakti görülmüştür"

AK Parti'nin ülkedeki toplumsal yangının nedeni, devlet ve millet hayatındaki yangınların kundakçısı olduğu iddiasında bulunan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Saray güdümlü Davutoğlu isabet buyurmuştur. Çünkü bizim konuşmaktan bile yüzümüzün kızardığı ne kadar ayıp ve ne kadar edepsizlik varsa onları heyecanla yapmaktadır. Biz rüşvetin kötülüğünü konuşuruz. Onlar yaparlar. Biz hırslık dehşetinden konuşuruz. Onlar yaparlar. Biz hıyanetin, işbirlikçiliğinin, yalanın ve iki yüzlülüğünün iğrençliğinden konuşuruz, onlar hevesle iştahla yaparlar. Başkalarının konuştuğunu aynen tasdik ederler. PKK konuşur AKP yapar. İmralı canisi konuşur AKP yapar. O konuşur AKP yapar. Müslüman katilleri konuşur AKP yapar. Türk düşmanları konuşur, AKP özene özene yapar. AKP yeni Türkiye yolunda ikinci yarı için yola çıkıyormuş. Bunlar Cumhuriyet'e reklam arası diyecek kadar milli duygudan uzaktır. Şehide kelle diyecek kadar milli değer ve manevi emanetlerden kopukturlar. Vatan topraklarını bırakıp, kaçacak kadar korkak ve vatansızdırlar. Eğer AKP yangını ve felaketi durdurulamazsa Türkiye aşama aşama tükenecektir."

Bu gidişe hiçbir vicdan sahibinin göz yummasının mümkün olmadığını belirten Bahçeli, "vahim tablonun" farkına varmış milliyetçilerin, müdahale etmeye kararlı ve azimli olduğunu söyledi. Bu ateşi söndürme gününün geldiğini ifade eden Bahçeli, "Artık bu kuşatmayı yarma vakti görülmüştür. Tokatlı vatandaşlarımın 7 Haziran'da da 130 yıl önce Gazi Osman Paşa'nın Plevne'de göstermiş olduğu milli direnişi göstereceklerinden eminim" dedi.

-"Yıllardır terör örgütüyle Türkiye'yi masaya yatırdılar"

Hükümetin dış politika ve ekonomi alanındaki icraatlarını eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Çözülme süreci Türkiye'yi temellerinden sarmıştır. PKK ile yürütülen pazarlıklar bölünme heveslerini cesaretlendirmiştir. Milli Birlik ve Kardeşlik projesi adı altında PKK ile müzakere yaptılar. Yıllardır terör örgütü ile Türkiye'yi masaya yatırdılar. Bunlarda milli iffet ve haysiyet kalmamıştır. Erdoğan ihanet sürecine 'hayatını koyduğunu' defalarca söyledi. PKK'nın siyasi şubesi HDP'yi saraylarda ağırladı. İmralı canisinin mesajlarını okuttu. Sıkıyı görüp 'devlet terör örgütüyle masaya oturmaz oturursa çöker' dedi. PKK ile başkanlık pazarlığı yaptılar. Al-ver sürecinde başkanlığa karşılık federasyon ve özerklik vadettiler. Bölünme temalı yeni anayasa konusunda fikren ve ilkesel bazda uzlaşmaya vardılar. Kobani'ye Barzani'nin geçişini sağladılar. Teröristleri alkışladılar. PYD, PKK'ya alan açtılar."

Tokat'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendiğini belirten Bahçeli, "Başbakan iken Meclis kürsüsünden esip gürlüyordun. Botan Çayı'nda serinleyecektin. Zap Suyu gibi çoşacaktın. Dicle gibi barışa akacaktın. Ne oldu söylediklerin? Nerede kaldı sözlerin? Hani Cudi'de yediverenler, Ağrı'da çiğdemler, Munzur'da kardelenler toplayacaktın? O devirde 30 bin insanımızın katiliyle kucaklaşırken öyle diyorlardı. Caniye müzakere konağı hazırlarken, İmralı'ya özel sekreterli, ihanet bürosu açarken, Habur'da katilleri karşılarken, utanmadan sıkılmadan bizleri suçluyorlardı. Kandan beslendiğimizi söylüyorlardı" ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Bahçeli Ak Parti Türkiye Tokat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title