Haberler

MHP'nin Malatya İl Kongresi İptal Edildi

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) geçtiğimiz pazar günü yapılan il kongresi, Battalgazi İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) geçtiğimiz pazar günü yapılan il kongresi, Battalgazi İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.

8 Şubat Pazar günü Sabancı Kültür Merkezi'nde 3 adayın yarıştığı MHP Malatya İl Kongresi'nde Mehmet Erdem 242 oy olarak birinci seçilmişti. Erdem'in en yakın rakibi Hakan Er ise 240 oy alarak seçimleri kaybetmişti. Kongrede yer alan diğer aday Mehmet Bitmez'de 31 oy olarak seçimi kaybeden taraf oldu.

Ancak seçimin ertesi günü MHP İl Başkanı seçilen Mehmet Erdem, İl Seçim Kurulu'na başvurarak en yakın rakibi ile arasındaki oy farkının daha fazla olması gerektiğini bu nedenle de seçimlerde hile yapıldığını iddia ederek kongrenin iptal edilmesini istedi. Bunun üzerine adaylardan Hakan Er de, İl Seçim Kurulu'na 1 saat sonra başvurarak seçimlerde hukuksuzluk olduğunu öne sürerek kongrenin iptalini talep etmişti.

Her iki başvuruyu da değerlendiren Battalgazi 1. İlçe Seçim Kurulu yaptığı değerlendirmede MHP Malatya İl Kongresi'nin iptaline karar verdi. Kararın gerekçesinde ise teşkilatı olmayan Kale ve Arguvan ilçelerinde 2 delegenin kongrede oy kullanmış olması gösterildi. Kanuna göre teşkilatı oluşturulmayan ve kongreye gidilmeyen ilçelerden bir üst kongreye delege yazılamaz deniliyor.

Yine iptal kararı gerekçeleri arasında Arapgir ve Battalgazi ilçesinden 3 delegenin İl Kongresindeki listede isminin yer almaması gösterildi.

İlçe Seçim kurulunun iptal kararının ardından ise yeni il kongresinin 15 Mart 2015 günü yapılması kararlaştırıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Battalgazi Hakan Er Malatya Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title