Haberler

MHP'nin Kastamonu'daki Seçim Sonuçlarına İtirazı

Güncelleme:

MHP Konya Milletvekili Bal, "Partimizin itirazları kısıtlı olan seçmenlerle ilgilidir, engellileri kapsamamaktadır" dedi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal,  Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), MHP'nin  Kastamonu'daki belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili itirazının incelenmesine yönelik kararıyla ilgili "Partimizin itirazları kısıtlı olan seçmenlerle ilgilidir, engellileri kapsamamaktadır" dedi. Bal, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart 2014 tarihinde Kastamonu'da yapılan yerel seçimde şaşırtıcı bir şekilde MHP'nin itirazlarının İlçe ve İl Seçim Kurulları tarafından reddedildiğini söyledi. Seçimlerin dürüstlüğünü yapmakla görevli olan Yüksek Seçim Kurulu'nun MHP'nin yapmış olduğu itirazları değerlendirmek üzere Merkez İlçe Seçim Kuruluna yazı yazdığını anlatan Bal, şunları kaydetti: "Partimizin itirazları kısıtlı olan seçmenlerle ilgilidir, engellileri kapsamamaktadır. İlçe Seçim Kurulu talebimizi anayasa açık hükmüne rağmen reddetmiştir. Bu bize şaşkınlık yaratan bir karar olmuştur. Bu kararın icrası Kastamonu'da ortaya çıkan şaibeli seçime bir başka leke daha sürmüş bulunmaktadır. Karşımıza devlet kapıları kapalı olarak çıkıyor. 

Böyle bir durum hukuk devleti içerisinde kabul edilebilmesi mümkün değildir."  MHP, 30 Mart seçimlerinde 245 oy farkla belediyeyi kaybetmesinin ardından, 130 seçim tutanağında yanlış yapıldığı ve 320 kişinin oy kullanma ehliyeti olmadığı halde oy kullandığı iddiasıyla YSK'ya başvurmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Yüksek Seçim Kurulu Kastamonu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title