Haberler

MHP'nin Erzurum Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bilesiniz ki önümüzde tıpkı 1919 Temmuz'unda olduğu gibi tanıdık engeller vardır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bilesiniz ki önümüzde tıpkı 1919 Temmuz'unda olduğu gibi tanıdık engeller vardır. O gün Türk milleti için manda ve himaye arayanlar, bugün Milliyetçi Hareket'in karşısındadır. O gün vatanı bölmek isteyenler bugün yine Türklüğün karşısındadır. Zihinleri satılmış, vicdanları kiralanmış, kalpleri mühürlenmiş mihraklar bugün Türk milletinin karşı cephesindedir" dedi.

Bahçeli, partisinin Erzurum İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, 1919'da Erzurum'da bir araya gelen kahramanların "Vatan bir bütündür, parçalanamaz" dediğini anımsattı.

"7 Haziran'da Milliyetçi Hareket ile tam bağımsızlık, milli ekonomi ve milliyetçilik diyecek misiniz?" diye soran Bahçeli, 1919'un 23 Temmuz'da Erzurum'da bir okul salonunda atılan kutlu tohumla yeni bir Türk devletinin doğduğunu anlattı.

Milliyetçi Hareket'e verilen destek için teşekkür eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bilesiniz ki önümüzde tıpkı 1919 Temmuz'unda olduğu gibi tanıdık engeller vardır. O gün Türk milleti için manda ve himaye arayanlar, bugün Milliyetçi Hareket'in karşısındadır. O gün vatanı bölmek isteyenler bugün yine Türklüğün karşısındadır. Zihinleri satılmış, vicdanları kiralanmış, kalpleri mühürlenmiş mihraklar bugün Türk milletinin karşı cephesindedir. Değerli Dadaşlar ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklardır. Milliyetçi Hareket'in yükselişini durduramayacaklardır çünkü güvence Erzurum'dur. Korkuları ve kaygıları bundandır. Başbakan Davutoğlu bu yüzden panik halindedir. AKP devrinin kapanacağını kendisinin de silineceğini bilmektedir. Erdoğan'ın tarafsızlığını tamamen bozarak, anayasa suçu işlemesinin de nedeni budur. Hesap verme korkusu alayını titretmektedir. PKK ile yapılan kirli pazarlıkların, HDP ile kapalı devre ilişkilerin gerçek yüzü yakında tam olarak deşifre edilecektir.

Erdoğan kabus gördüğünden devamlı bize çamur atmaktadır. Davutoğlu artan dozda yalan ve iftiraya sapmıştır. Bunlar MHP ile HDP'yi ilişkilendirecek kadar alçalmışlar, insanlıklarını kaybetmişlerdir. Erdoğan takip ettiği karanlık kampanyayla Milliyetçi Hareket'e kara çalmaya gayret etmektedir. MHP'yi üçgenlere, altıgenlere sokmaya çabalayan fotokopi Başbakan son kozlarını oynamaktadır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Bahçeli, "Geçmişte 'katı defans dağa çıkarır' diyen Erdoğan, bugün başka havalardadır. Geçmişte PKK'ya yönelik 'Silahı bırakır, masaya gelirsiniz' diyen Erdoğan bugün bize iftira atmaktadır. Yine geçmişte PKK'ya, 'Derdiniz özgürlükse parlamenter sistem içinde yapın' diyen Erdoğan, bugün MHP'yi ahlaksız bir üslupla itham etmektedir. Açılım yapıyoruz diyerek, PKK'lıları Habur'da davul zurnayla karşılayanların ağızlarına MHP'yi alması rezalettir" diye konuştu.

-"Bunlar için Türk milletinin bölünmez bütünlüğü anlamsızdır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun zihninin bulanık olduğunu, AK Parti'nin "pusulasını kaybettiğini" öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:

"AKP ahlaki ve vicdani seviyesini yitirmiştir. Erdoğan'ın anlayışı karışıktır. Bunlar için Türk milletinin bölünmez bütünlüğü anlamsızdır. Türkiye'yi yöneten siyasi iktidar bölünmeye ikna olmuştur. İmralı canisi serbest kalmak için AKP'nin başarısını istemektedir. PKK önce özerklik, ardından federasyon sonra da dört parçalı Kürdistan'a ulaşabilmek için AKP'nin 7 Haziran'da başarılı olmasını gözlemektedir. Barzani, AKP demektedir. Müslüman katilleri AKP'nin arkasında durmaktadır. Ne kadar Türk ve Türkiye düşmanı, fitne ve fesat yuvası varsa AKP için kulis yapmaktadır. Davutoğlu, cahiliye döneminin kavmiyetçiliğine takılıp kalmıştır. Millet varlığının anlamından habersizdir. Millet kudretinin gerçeğinden habersizdir. Milletin nasıl bir güç olduğunu bilmemektedir.

Davutoğlu, günahkarlığına yeni bir halka ekleyip Hz. Nuh'un gemisiyiz derken bile ırk hatırlatmasına sapmıştır. Başbakan bilmelidir ki Türkiye ırklar topluluğu değildir. Türk milleti ortak paydasında vücut bulmuş muhteşem bir tarih ve sosyo-kültürel hazinedir."

Bahçeli, Türk milletinin, bin yıllık kardeşlik hukukunun eseri ve emaneti olduğunu söyledi.

Kimin hangi etnik kökten geldiğinin ve dilinin mesele olmadığını belirten Bahçeli, "Bizim için milletimizin her evladı, mensubiyet bilincine varmış her kardeşimiz Cenab-ı Allah'ın eşsiz bir emanetidir. Erdoğan ve Davutoğlu'nun yok saydığı, ihmal ettiği, bölmeye çalıştığı, kaynaşmış, kucaklaşmış binlerce yıllık kardeşliğin ürünü olan bu millet, sandıkta AKP'ye hak ettiği cevabı mutlaka verecektir. Basit, kısır, ilkel bir toplum ve insan özlemi AKP'yle beraber tarihe gömülecektir" dedi.

Gün geldiğinde yapılan ayrımcılıklar, bölücüye verilen cesaretlerin millet vicdanında mutlaka mahkum edileceğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erzurumlular, Davutoğlu ve yandaşlarına demokratik faturayı kesecektir. 7 Haziran bu hesabın verileceği gün olacaktır. Dadaşlar kendisine düşen milli görevi şevkle yerine getirecektir. ?Erzurumlu bir lokma ekmeğe muhtaç iken, 1 milyar 370 milyon liraya yapılan kaçak ve karanlık sarayı unutmayacaktır. ?Erzurumlu dondurucu ayazda yakacak bulamazken, çerez parası diyerek kamu araçlarına harcanan 3,3 milyar lirayı unutmayacaktır. ?Erzurumlu, elinde avucunda ne varsa çocukları için satarken, yatak odalarında ayakkabı kutularından, millete küfreden havuzcuların kasalarından çıkan haram serveti unutmayacaktır. Erzurumlu, işsizlikten, yoksulluktan kıvranırken, 17-25 Aralık soygun çetesini, rüşvetçi bakanları, altın kaçakçılarını, ihale mafyalarını, Diyanet İşleri Başkanı'na tahsis edilen yüzbinlerce liralık lüks otomobilleri unutmayacaktır.? Kefen ve idam edebiyatı ile mezar ve tabut siyaseti yapanların, şehitlerimizin kanlarıyla masaya oturmalarını, Türkiye'yi teslim etmek için fırsat kollamalarını Erzurumlu asla aklından çıkarmayacaktır."

Dün mezalime, köleliğe, esarete karşı 'Milli Mücadeleye' evet diyerek bir ilki gerçekleştirmiştiniz. Milliyetçi Hareket bu hesabı sizin adınıza sormak üzere sizlerden yetki bekliyor. Seçim günü geldiğinde mührü üç hilale vurarak bu desteği verecek misiniz? Bölücülüğe, istismara, yolsuzluğa, yoksulluğa dur diyecek misiniz? Elbette Milliyetçi Hareket Partisi'yle yürüyecek misiniz? AKP'ye oy veren kardeşlerim, ülkemiz kötüye gidiyor. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye'yi enkaza çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. CHP'ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir, bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, tercihini henüz yapmamış kardeşim, boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle senin yanındadır. Artık AKP külfeti Türk milletine çok ağır gelmektedir. MHP iktidarında, yoksulla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz."

"Emeklilikte, yaşa ve pirim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz"

Siyasette ahlak ve kaliteyi kurarak çöküşü engelleyeceklerini vurgulayan Bahçeli, üretken ekonomi programıyla sanayinin, iş adamlarının ve açıkta kalan vatandaşların sorunlarını gidereceklerini söyledi.

MHP iktidarında Türkiye ekonomisinin büyüyeceğini, ülkenin refah ve zenginliğinin artacağını ifade eden Bahçeli, "Emeklilerimize mart ayında bin 400 ve eylül ayında bin 400 lira olmak üzere toplam yılda 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği vereceğiz. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım imkanı sunacağız. Kamu çalışanlarımızın, çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte, yaşa ve pirim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz" şeklinde konuştu.

Bahçeli, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için mazot, gübre, ilaç, tohum ve yemde ÖTV ile KDV'yi tamamen kaldıracaklarını kaydetti.

Çiftçilere mazotu bir lira 75 kuruşa vereceklerini dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacağız. Asgari ücreti, net bin 400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun. İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız. Cemevi gerçeğinin siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi yani bin 400 lira olması için gereğini yapacağız. Duydun mu muhtar kardeşim, bundan sonra bin 400 lira maaşın olacak. Esnaf ve sanatkarımız yeni iş yeri açtıysa onları 5 yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak kendilerine ödedikleri sigorta primlerinin yarısı 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız, kutlu olsun. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz, gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız."

-"Yoksulu tehdit ediyorlar"

Devlet Bahçeli, hazırladıkları ekonomik program sayesinde her yıl 700 bin kişiye iş imkanı sağlayacaklarını ve yoksullara yapılan devlet yardımlarını da refah artışı kapsamında yükselteceklerini dile getirdi.

Devletten yoksulluk yardımı alan vatandaşların oy vermeleri noktasında baskı altında tutulduğunu öne süren Bahçeli, "Şimdi 10-15 gündür başladılar, son 9 günde de devam edecekleri görülüyor. Yoksulumuzun kapısı çalınıyor, 'yardım alacaksınız ama AKP'ye oy vereceksiniz. AKP'ye oy vermezseniz yardım desteğiniz kesilecektir' diye yoksulu, açlığı tehdit ediyorlar. Bu şerefsizlere Erzurum'dan sesleniyorum, devlet yardımı olarak ne verilmişse aynısıyla devam edeceği gibi refah seviyesine göre de artırılacaktır. Kapınıza gelip oylarınıza talip olanlar, sizi satın almaya kalkıyorsa bir Dadaş tokadı vurun, yerden yere çalınsın gitsin" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, 18 yaşını doldurmuş ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen engellilerin aylıklarını 600 liraya, 18 yaş altı engelli aylığını ise 400 liraya çıkaracaklarını bildirdi.

Muhtaç durumda olan ailelerden en az bir kişiye iş imkanı sağlayacaklarını vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"İş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar yani 700 lira aile desteği adı altında ödeme yapacağız. Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız. Gazilerimizin ve çocuklarının işe yerleştirilmesine öncelik tanıyacağız. Korucularımızı sahipsiz bırakmayacağız, kamuya ait atıl arazileri yoksullara tahsis etmekle kalmayacağız, istihdam oluşturmak amacıyla büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız veya 250 lira kira yardımı yapacağız. Muhtaç durumdaki ailelere, aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Hilal Kart uygulamasına geçeceğiz. Atanamayan öğretmen çilesine son verip, tüm mağduriyetleri gidereceğiz. Yuva kuracak gençlerimize 10 bin lira tutarında 2 yıl faizsiz kredi imkanı sunacağız. Devlette çalışan taşeron işçilere kadro vereceğiz. "

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title