Haberler

MHP'nin Bursa Mitingi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır. Tek başına iktidarımız, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır" dedi.

Bahçeli, partisi tarafından Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde, hükümetin ömrünün çoktan tükendiğini öne sürdü.

MHP olarak, bu iktidar ile devam edilemeyeceğini yıllardır söylediklerini belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Yıllardır, ülkenin kötü yönetildiğini haykırıyoruz. Her şeye rağmen, gerekçesi ne olursa olsun 13 yıla yakındır çekilen çileler son bulacaktır. Demokrasi sınavı, tam 31 gün sonra karşımızda olacaktır. Seçim sandığı önünüze 31 gün sonra konulacaktır. Halk yoksulluktan, borçlardan, işsizlikten ve yolsuzluklardan yılmıştır. Buna tek çare, tek başına MHP iktidarıdır. AKP'ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye'yi enkaza çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim, ülken için milletin için vatanın için geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP'ye oy veren vatandaşlarım, Atatürk'ün kurduğu partinin halini görünüz. Alkışçıların düştükleri acıklı manzaradan ibret alınız. Çağrım, bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim, boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanında."

"Har vurup harman savurdular"

Bahçeli, iktidarın bu gücü tek başına elinde bulundurmasına, çok büyük milletvekili sayısına sahip olmasına rağmen bunun kıymetini bilemediğini savundu.

Vatandaşın helal kazanç peşinde olduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sizler aç ve açıkta iken, iktidar kadroları bolluk ve lüks içindedir. Sizler doğruluğun izindeyken, iktidardaki menfaat çetesi yozlaşmanın pençesinde, yabancılaşmanın tarafındadır. AKP, ayakkabı kutularını sizden çaldıklarıyla doldurmuştur. AKP, yatak odalarını sizden aşırdıklarıyla taşırmıştır. Rüşvetçiler 13 yıldır iktidardadır. Soyguncular 13 yıldır keyif ve konfor içindedir. Yolsuzluk ve vurgun şebekelerinin 13 yıldır yediği önünde, yemediği ardındadır. Biliyorsunuz, Ankara'ya sizlerin alın terinizden kesilen paralarla saray diktiler. Bu kaçak ve karanlık saraya 1 trilyon 370 milyar lira harcadılar. Buna da 'itibar' dediler. İtibarı haramda aradılar. İtibarı soygunda buldular. İtibarsızlığı itibar olarak adlandırdılar. Yalan söylediler, utanmadılar. Allah'la kandırdılar, korkmadılar. İstismara taptılar, inkara saptılar, işbirlikçi ve ikiyüzlü oldular. Sarayda altın varaklı bardaklardan kana kana içtiler. Pahalı tabaklarda tıka basa yediler. Beştepe hanedanlığı kurarak zalimliğin sultasını sürdüler. Har vurup harman savurdular. Müsrifliğin dibini boyladılar. Kanunsuzluğun çukuruna gömüldüler. Bir yanda hırsızlık yaptılar, diğer yanda ahlakı susturdular. Bir yanda rüşvet yediler, diğer yanda hukuku katlettiler. Bir yanda hazineyi boşalttılar, diğer yanda 'bana mısın' demediler. 17-25 Aralık'ta suçüstü yakalandılar ama 'darbe' dediler."

Seçim beyannamesi

Genel Başkan Bahçeli, MHP'nin, seçim beyannamesini "toplumsal onarım ve huzurlu gelecek vizyonu" ile açıkladığına değindi.

Beyannamede, Türk milletinin söz ve hedeflerine büyük bir ilgi ve yakınlık gösterdiğini anlatan Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kaynaklarını hesaplayarak açıkladığımız plan ve projelerimiz bir yönüyle bir iktidar programıdır. Emekli kardeşim, biliyorum, düşük aylığınla geçinemiyorsun, zor hayat şartlarına mahkumsun hatta karnını doyurmak için ek iş yapıyorsun. Emeklilerimize sesleniyorum; mart ayında bin 400 ve eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira 'emekli destek ödeneği' almak için bizimle yürüyün. Mazlumlar, ezilenler, itilip kakılanlar, bizimle yürüyün. Çiftçi, esnaf, işçi, memur ile cumhurbaşkanı ve milletvekili emeklisine aynı tutarda ödenek vermek için bizimle yürüyün. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri için bizimle yürüyün. Esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için bizimle yürüyün. Şahit olun, sözümüz sözdür."

"Asgari ücret net bin 400 lira olacak"

Bahçeli, iktidara gelmeleri halinde emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceklerini, emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceklerini ifade ederek, kamu çalışanlarının çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödeneklerini emekli aylığına yansıtacaklarını bildirdi.

Emeklilikte yaş ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetlerini çözeceklerini vurgulayan Bahçeli, "Asgari ücretle çalışan kardeşlerim, neler çektiğinizin farkındayım. Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkarmak, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vermek, evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için bizimle yürü Bursa. Büyükşehirlerde evi olmayan, asgari ücretle geçinen kardeşimizin bin 750 lira alabilmesi için bizimle yürü Türkiye. İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için bizimle yürü Bursa. Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi yani en az bin 400 lira olması için bizimle yürü Bursa. Köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alan kardeşlerimin her ay 150 lira huzur hakkı alması için bizimle yürü Bursa" diye konuştu.

Bahçeli, çiftçilerin yüzünü güldüreceklerini, onların başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuza alabileceğini belirtti.

Esnaf ve sanatkarların da rahat nefes alabileceğini dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkar kardeşim, yeni iş yeri açtıysan, 5 yıl süreyle gelir vergisinden seni muaf tutacağız. İlave olarak, kendi adına ödediğin sigorta primlerinin yarısı 5 yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımız, duy sesimizi, aldığın yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerimiz, çalışma sürelerinizin her 4 yılı için bir yıl fiili hizmet zammı alacaksınız. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesini yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizlikleri gidereceğiz. Esnaf ve sanatkarımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi kesilmesine son vereceğiz."

"Her yıl 700 bin kişiye iş imkanı"

Bahçeli, işsizlerin de artık meraklanmaması gerektiğini dile getirerek, "üreten ekonomi programları" ile her yıl 700 bin kişiye iş sağlayacaklarını aktardı.

Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacağına işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar yani 700 lira 'aile desteği' adı altında ödeme yapacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Yaşlısına bakmakla yükümlü ailelere sosyal bakım yardımını helalinden vereceğiz. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza vermekle kalmayacak, istihdam amaçlı olarak bedelsiz büyük ya da küçükbaş hayvan vereceğiz. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız veya 250 lira kira yardımı yapacağız. İlköğretime ve ortaöğretime devam eden evlatlarımızın annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira vereceğiz. 6 yaş altı bebek ve çocuklar ile hamile veya loğusa annelere şartlı sağlık yardımını artıracağız. 200 kilovat saat elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlarımıza faturanın yüzde 75'ini geri ödeyeceğiz. Engelli, muhtaç durumdaki vatandaşlar, gaziler ve şehit yetimleri için de çeşitli projelerimiz var. Bunun dışında bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacak, milli birliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirecek yeni bir anayasayı milletimize hazırlayacağız. Biliniz ki başaracağız. Genel seçimler, büyük milletimizi tıpkı asırlar öncesinde olduğu gibi lider ülke Türkiye ülküsüne götürecek yolun başlangıcı olacaktır. Tek başına iktidarımız, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkmasını sağlayacaktır. Ne AKP'nin ne CHP'nin ne de barajı geçmesi için yoğun faaliyet gösterilen HDP'nin Türkiye'ye hayrı dokunamayacaktır. Türkiye sizinle tarih yazacaktır. Medya ne derse desin, anketler ne söylerse söylesin, iktidarımızın müjdesi konvoylarımızı selamlayanlardır, iktidarımızın habercisi meydanlara sığmayanlardır."

(Bitti)

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Bahçeli Gökdere Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title