Haberler

MHP Muğla Milletvekili Erdoğan Dalaman Aliyesi'nin Kapatılmasına Tepki Gösterdi

HSYK tarafından alınan kararla Dalaman Adliyesi'nin kapatılmasına tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan tasarruf için kapatılan Dalaman Adliyesi için "Adalette tasarruf olmaz" diye sert tepki gösterdi.

HSYK tarafından alınan kararla Dalaman Adliyesi'nin kapatılmasına tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan tasarruf için kapatılan Dalaman Adliyesi için "Adalette tasarruf olmaz" diye sert tepki gösterdi.

Dalaman adliyesinin HSYK tarafından tasarruf için kapatıldığını kaydeden MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamalara AK Parti yönetiminin karşılık vermesi üzerine bu sefer uygulamayı sert bir dille eleştirdi.

Dalaman'daki adliyenin kapatılmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, "AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'da diyor ki, "Dalaman'ı kapatacaklarına Ortaca'yı kapatsaydılar'. Şimdi burada Dalaman'ın veya Ortaca'nın adliyelerinden hangisinin kapatıldığı önemli değildir. Sonuçta iki tane önemli konu var. Birincisi bir ilçedeki vatandaşın adliyeye ulaştırılması var. İkincisi bunlar adliyeye niçin kapattılar? Tasarruf yapacakları için. Adaletten tasarruf yapılabilinir mi? Bir devletin yapması gereken temel işlerden birisi adalettir. Birisi eğitim, birisi sağlık, biriside emniyettir. Devletin başka işleri yok mu? Elbette vardır ama bunlar tasarruf yapılacak işler değildir. Bunlar bir devleti devlet yapan unsurlardır. Adalet konusu devletlerin ömürlerini belirleyen bir iştir. Eğer bir devlet adalet dağıtabiliyorsa, o devletin ömrü uzar. Bir devlet adalet dağıtamıyorsa, adaletten tasarruf yapacak duruma geldiyse korkarız ki bu devletin de ömrü de sorgulanmaya başlayacaktır. Bize adaleti zorlaştırıyorlar, milletin adalete ulaşmasını zorlaştırıyorlar. Bundan sonrada bu konuyu istismar ettiğimizi söylüyorlar. Binlerce vatandaşın adalet hizmetini almasını istismar edenler,

bunun faturasını da bize kesmeye kalkıyorlar. AK Parti il başkanı haddini bilsin, işine baksın. AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'da dahil 25 milletvekili Adalet Bakan Yardımcıyla iki üç defa görüştüler. Bu görüşmelerin sonunda, aldığımız bilgilere göre 40 ilçenin adliyesinin açılmasına karar verilmiş. Bunların içinde ne Dalaman var, ne de Ula İlçesi var" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Mehmet Erdoğan Dalaman Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title