Haberler

MHP'li Vural'dan Savunma Bakanı'na: Türkiye'nin Sıvışma Bakanı

Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te Şah Fırat Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a çok ağır bir ithamda bulundu.

TBMM Genel Kurulu Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Meclis'te sözü ilk önce Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz aldı ve Şah Fırat Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve başarılı bir operasyon yapıldığını belirtti.

OKTAY VURAL'DAN AĞIR İTHAM: SIVIŞMA BAKANI

Bakan'ın açıklamaları üzerine Meclis'te, muhalefet konuşma hakkı istedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, kürsüye çıkarak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a çok ağır ithamda bulundu. Vural, AK Parti sıralarına bakarak Bakan için "Sıvışma Bakanı" diye haykırdı. Vural "Türkiye bugün maalesef yenik bir Türkiye, bakan da Sıvışma Bakanı'dır. Kendisi bu başarılı sıvışmadan dolayı gerçekten ödüllendirilmelidir." açıklamasında bulundu.

Vural'ın sözü üzerine AK Partililer ayağa kalkarak duruma tepki gösterdi.

SADIK YAKUT MÜDAHALE ETTİ

Vural'ın sözleri Meclis'te gerginliğe neden olurken, Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da araya girerek, "Sayın T.C. Savunma Bakanı'na lütfen öyle bir tabir kullanmayın." dedi ancak, Vural sözlerinden geri adım atmadı.

İşte Vural'ın o sözleri:

"Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, biraz önce Türkiye'nin Sıvışma Bakanı'nın gündem dışı yaptığı konuşma! Türkiye bugün maalesef yenik bir Türkiye, bakan da Sıvışma Bakanı'dır. Kendisi bu başarılı sıvışmadan dolayı gerçekten ödüllendirilmelidir."

Meclis Başkanı:"Sayın T.C. Savunma Bakanı'na lütfen öyle bir tabir kullanmayın."

"TÜRK TOPRAĞINI TERK EDEN VE BUNU ONAYLAYAN ZİHNİYET SIVIŞAN ZİHNİYETTİR"

Oktay Vural: "Türk toprağını terk eden ve bunu onaylayan bir zihniyet sıvışan zihniyettir. Bugün Türk toprağını terk etmiş bir bakan olarak bunu parlamentoda savunuyor. Ne dememi bekliyorsunuz! Sizin vicdanınız da sızlıyordur, buradaki vekillerin vicdanları da sızlıyordur. Bu milletin, vicdanı olan herkesin gerçekten yüreği sızlıyordur.

"BUGÜN GÖRDÜK Kİ PKK'YLA BİRLİKTE HAREKET ETMİŞLER"

Bugün burada gördük ki PKK'yla birlikte hareket etmişler. Bugün gördük ki 21 Ağustos 2014'te 'Süleyman Şah IŞİD'e veriliyor' denilen haber IŞİD'le yapılan anlaşmayla terk edilendir. Şimdi bununla ilgili olarak sizden orada istenen neydi biliyor musunuz? Aslında burada bu kale filan ama siz ne yaptınız biliyor musunuz Çanakkale şiirinde şunu diyor:

'Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından;

Alınır kal'â mı göğsündeki kat kat iman?
Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?
Çünkü te'sis-i İlahi o metin istihkâm'

Siz bugün o milletin içindeki imanı geri çektiniz. Asıl kahreden odur."

Vural'ın ardın kürsüye AK Partili vekiller çıkarak, Savunma Bakanı'nı savundu ve operasyonu övdü:

AYDIN: TEREYAĞINDAN KIL ÇEKER GİBİ

Kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, operasyonun tereyağından kıl çeker gibi gerçekleştirildiğini söyledi. Aydın, "Masa başında Musul'u Kerkük'ü verenlerin kalkıp bu kürsüde konuşmaya hakları yoktur." dedi.

ÜNAL: HİÇBİR ÜLKEYE BİLGİ VERİLMEDİ

Operasyonla ilgili bilgiler veren AK Parti milletvekili Şirin Ünal, "Hiçbir ülkeye bilgi verilmemiş. Terör örgütlerine karşı gerekli güvenlik tedbirlerini almıştır." dedi.

CHP'Lİ HAMZAÇEBİ: MİLLETİN ALNINA LEKE SÜRDÜNÜZ

Konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise, "Süleyman Şah Türbesi'ni IŞİD'e teslim etmişsiniz, teslim olmuşsunuz. Kahramanlık gibi anlatıyorsunuz. Bu milletin alnına leke sürdünüz." diye konuştu.

"PYD VE YPG'NİN ONAYI VE KATILIMIYLA YAPILDI"

HDP adına söz alan Van Milletvekili Nazmi Gür, "Böylesi bir operasyon sonucu Süleyman Şah maalesef mezarında rahat uyumamış, 3'üncü kez mezar yeri değiştirilerek Suriye'nin ve bizim Rojava Kürdistan dediğimiz Kobani kantonunun bir köyüne nakledilmiştir. Hükümet karar verdi ve Süleyman Şah Türbesi bulunduğu yerden taşınarak Kobani kantonunun Eşme köyüne nakledildi. Geçici olduğunu söylüyor hükümet bunun ama bunun yaratacağı hukuki sorunları, uluslararası hukuku da göz önünde bulundurmakta fayda var. Baştan itibaren bu operasyon yapılırken başta Kobani kantonu yetkilileri olmak üzere, PYD ve YPG yetkilileriyle de görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Olması gereken de buydu aslında çünkü Türkiye'nin Kobani'den bu kadar zırhlı aracı, bu kadar silahlı bir gücü 35-40 kilometre öteye kadar götürmesinin imkânı yoktu. Dolayısıyla Kobani kantonu yetkilileri PYD ve YPG güçleri bu konuda bilgilendirilmiş, onların onayı, onların katılımı ve desteğiyle bu operasyon gerçekleştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

YPG'NİN AÇIKLAMASINI OKUDU

Gür, kürsüde YPG'nin yaptığı basın açıklamasını okudu. Gür, "Olduğu gibi okuyorum: "Türk ordusuna bağlı zırhlı araçlar ve askerlerin katılımıyla dün gece Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik bir operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyon, YPG Komutanlığımızın bilgisi dâhilinde ve YPG Kobani güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Türk devletinin talebi ve koalisyon güçlerinin isteğini değerlendiren komutanlığımız insani boyutları ön planda olan operasyonda bir sakınca görmemiş ve onay vermiştir. YPG Kobani Komutanlığımızca belirlenen yetkili arkadaşlarımız ile Türk devlet yetkilileri arasında yürütülen dört günlük tartışmaların ardından operasyon planlaması yapılmıştır." Bu, ortak bir operasyon elbette ki" diye konuştu.

"KARA BİR LEKE"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise, "Benim Millî Savunma Bakanından beklediğim şuydu: Türk milletinden bu vahim hata için, bu vahim operasyon için, sonuçları Türkiye Cumhuriyeti'nin üstüne bir kara leke olarak kalacak olan bu vahim operasyon için keşke özür dileseydi. Neden bir kara leke? Çünkü, ilk defa askerimizin eliyle bir vatan toprağının parçası, bir belirsiz, muhatabı belli olmayan bir kişilere teslim edilmiştir, vatan toprağı teslim edilmiştir. Operasyon için Suriye hükümetinin rızası alınmamıştır. Şimdi, konunun çok ayrıntıları var. Uluslararası hukuka aykırılık, bunlardan bir tanesi. Uluslararası hukukta, bir ülkeye bir askeri operasyon düzenleme hakkı ancak meşru savunma durumunda ortaya çıkar. Suriye'den Türkiye'ye yönelik bir saldırı yok, bildiğimiz kadarıyla AKP iktidarının yakın dostu IŞİD'den de henüz bir saldırı yok. O bakımdan, bu askeri operasyon yani Suriye topraklarına çok sayıda askerle, tankla girilmesi bir defa Suriye hükümetinin yaptığı açıklamalara da bakarsanız Suriye'ye bir saldırıdır, Suriye topraklarına karşı bir saldırıdır. Bu iktidarın istismar etmediği hiçbir şey kalmamıştır bu ülkede. En son istismar ettikleri de Türkiye Cumhuriyeti'nin, halkımızın, kanıyla, canlarıyla boyadığı bayrağımızdır. Hangi anlamda istismar edilmiştir? Çünkü, öncelikle, yine asker eliyle bu bayrak gönderinden indirilmiş, başka bir yere nakledilmiş, nakledildiği yer dikkatinizi çekiyorum, ikinci uluslararası hukuka aykırılıktır Suriye toprağıdır. Suriye bizim arka bahçemiz mi. Suriye, bizim istediğimiz an istediğimiz yere girebileceğimiz, üzerinde hakimiyet kuracağımız, askeri alanlar kuracağımız bir komşu ülke mi? Bu hukuk dışılığa ilk defa Türk askeri ortak edilmiştir. Biz, sizin, siyasetçiler olarak yaptığınız yanlışların, hataların altından kalkarız ama askeri, Türk askerini, Mehmetçik'i hatalarınıza ortak edemezsiniz. Bu hatayı da bu durumda yapmışsınız, bunu Türk milleti asla, asla affetmeyecektir" açıklamasında bulundu.

"ÖFKEMİZ ÇOK BÜYÜK"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Şah Fırat operasyonuyla ilgili şunları söyledi: "Şunu çok açık bir şekilde söyleyeyim ki öfkemiz çok büyüktür, hiddetimiz çok büyüktür. Bu öfke ve hiddet sizi milletin önünde mahvedecektir, bunu böyle bilin. Sizin, Süleyman Şah Türbesi'nin terkini ve Türk askerinin onurunu ve haysiyetini ayaklar altına alan bu tutumunuz hiçbir suretle hiçbir gerekçe altına alınarak savunulamaz. AKP hükümetinin Türkiye sınırına 100 kilometre mesafedeki bir toprak parçasını koruyamadığının net ve açık kanıtıdır. Ayrıca bu çekiliş, AKP iktidarının Türkiye'nin egemenliğini ve çıkarlarını koruma iradesinin olmadığını göstermiştir"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Oktay Vural Suriye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500

Yorumlar (505)

barış:

şerefsiz kan emici oktay vural o askerlerin kanı akınca nemalanacaktın olmadı demi oyununuzmu bozuldu kan emici vampirler!!!

27
60
yanıtYanıtla
AnkaralımobilWeb@haberler.com:

Herkes bir gün AKP nin gerçek yüzünü görecek bi güne kadar AKP ye oy veren bana sürekli onu savunan eşim bile bu olaydan spnra tövbe etti AKP ye seçimlerde oyumuz inadına MHP ye Inadına MHP ..

67
19
yanıtYanıtla
Mhp:

MHPye oy vermeyenler akpnin yaptıkları sayesinde ülke ile beraber helak olacaktır. Geleceği Allah''tan başka kimse bilemez ama ülkenin hali çok kötü ve adam gibi vatanını seven tek parti var

62
18
yanıtYanıtla
CanMobil-IOS:

Akp ye oy yok artıık

45
27
yanıtYanıtla
RECEP:

SAYIN VURAL SENİN BU ÜLKE İÇİN NE YAPTIN. ONU ANLAT SADECE KONUŞUYORSUN. ALTIN BAGLAR KAZELİ.

16
55
yanıtYanıtla
AcarMobil-IOS:

Sizden bi cacık olmaz sen kimsinde savunma bakanına boyle konusuyon .....milletvekili

20
48
yanıtYanıtla
HZ.ÖMERİN KILICI:

HELAL SANA OKTAY VURAL. ONLAR OSMANLININ KEMİKLERİNİ SIZLATSALARDA BİLSİNLERKİ ECDAT YADİGARLARINA HERZAMAN ATATÜRK ÜN ASKERLERİ SAHİPÇIKACAKTIR.

51
17
yanıtYanıtla
tttmobilWeb@haberler.com:

Vampir bunlar vampir kandan besleniyo oradaki asker sehit olsada iktidari sıkıstırsak ortaligi karistirsak ama millet yemiyo bunu baska birsey deneyin beyler

28
40
yanıtYanıtla
ANLAMADIM İNAN Kİ:

OKTAY SENİN NE KADAR YALAKA OLDUĞUNU 2000 YILINDA MECLİSTE SENİNLE KONUŞTUKTAN SONRA VERMİŞTİM NOTUNU, HA O ZAMAN MHP YE OY VERİYORDUM. AMMA VELAKİN SENİN HAİN OLDUĞUNU TAHMİN BİLE EDEMEZDİM PARELELE HİZMET ETTİĞİNİ TAHMİN BİLE EDEMEZDİM, ATIYORDUN TUTUYORDUN BUGÜN KİME HİZMET ETTİĞİNİ ANLAMADIM İNAN YOLUN AÇIK OLSUN BU KADAR ATEŞLENDİĞİNE GÖRE SENİNDE , ESKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI GİBİ ÇİÇEK SULARKEN ÇEKİLMİŞ KASET FALAN OLMASIN BAŞKA BİRŞEY AKLIMA GELMİYOR İNAN

20
46
yanıtYanıtla
OSMAN:

tek kelimeyle TESEKKÜRLER

50
15
yanıtYanıtla
Tüm 505 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title