Haberler

MHP'li Vural: Askeri Günlük Siyasi Polemiklere Karıştırmayalım

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un Balyoz Planı'yla İlgili İsyanını "Herkes İsyan Ediyor. TSK'nin Siyasete Müdahalesini Doğru Görmüyoruz, Ama Askeri de Günlük Siyasi Polemiklere Karıştırmayalım"sözleriyle Değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un Balyoz Planı'yla ilgili isyanını "Herkes isyan ediyor. TSK'nin siyasete müdahalesini doğru görmüyoruz, ama askeri de günlük siyasi polemiklere karıştırmayalım" sözleriyle değerlendirdi. Vural, iki askeri yetkilinin askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyle ilgili kendileriyle görüştüğü iddialarını yalanlayarak "AKP zılgıtı, dipçiği yemiş" dedi.

Vural, Afyon Milletvekili Abdulkadir Akcan ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı Bozhöyük-Mekece-Adapazarı bölünmüş yolu ile Ankara-Kırıkkale yolu Elmadağ rampalarının açılış törenlerinde yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Erdoğan'ın Elmadağ açılışında "5 televizyon canlı yayınladı' diye kızdığını belirten Vural "Başbakan'a bu kafi gelmiyor. Herkesin, özellikle Başbakan'ı izlemesi gerekir. Nedense, Başbakan gecekonduya giderken televizyonlar yayımlıyor; ama 7 yıldızlı tatildeyken niye televizyonlar acaba oraya konuk olmuyor?" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın Bozhöyük-Mekece-Adapazarı ve Elmadağ'taki açılış törenlerinde sözkonusu yolların kendi iktidarları döneminde yapıldığını ve AKP öncesi hükümetleri eleştirdiğini hatırlatan Vural, "Bu ülkenin başbakanı kendinden önce yapılanları yok gösteren, vefadan yoksun bir başbakan. Cibiliyetinin gereğini yapmıştır" dedi.

-"VEFASI OLMAYANIN İMANI YOKTUR"-

MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan da Adapazarı-Mekece ile Bilecik-Bozhöyük yolunun ihalesinin kendi dönemlerinde gerçekleştirildiğini ancak temel atma töreninin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "seçim süreci başladı, bununla ilişkilendirilir" denilerek seçim sonrasına bırakıldığını söyledi. AKP'nin temel atma törenini bilerek 1 yıl geciktirdiğini de savunan Akcan "AKP iktidarının, buradaki katkısı temel atmadan başka bir şey değil. Bu ülkeye olan külfeti bir yıllık geciktirmedir. Başbakan nedense, 'biz yaptık' sözünü ısrarla söylüyor. AKP iktidarının bölünmüş yollardaki en büyük katkısı, zaman kaybettirmektir. Elmadağ'daki 'yüzde 20 ile teslim aldık' dedikleri yol, yüzde 75 mertebesinde AKP iktidarına teslim edilmiştir" diye konuştu. Elmadağ'daki yol için de 1998 yılında ihaleye çıkıldığını yine 2002 yılında kredi anlaşmasının yürürlüğe girdiğini ifade eden Akcan "Ayıptır, günahtır. Hiç olmazsa kendilerinden önceki hükümete teşekkür etsinler. Vefası olmayanın imanı yoktur der sayın Başbakan. Vefayı gerektirmez mi bu işler" dedi.

-"TEKEL İŞÇİLERİNE BUNLARI SÖYLEMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİL"-

Basın toplantısında MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın TEKEL işçilerine yönelik "Hazine'yi soydurmam" sözlerine de tepki gösterdi. Vural, "Asıl Hazine'yi soyanlara, yandaşlarına bak. TEKEL işçileri çalışmadan para kazanmak isteyenler değil. İşleri elinden alınan insanlar bunlar. Başbakan olmadan önce, senin çocukların iş adamlarının bursuna muhtaçken şimdi gemi sahibi, filo sahibi oldular; çalışarak mı para kazandılar? Hazineyi soyanların kim olduğunu bu millet biliyor. Sözlerini Başbakana iade ediyorum. Yan gelip yatarak hazineyi soyduran sensin. TEKEL işçilerine bunları söylemek kimsenin haddi değil. Bu millet başbakana haddini bildirecek" diye konuştu.

-"BUNLAR ZILGITI, DİPÇİĞİ YEMİŞLER"-

Vural, bir gazetede yer alan ve askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyle ilgili iki askeri yetkilinin kendileriyle görüştüğü iddialarını da değerlendirdi. Bu iddiaların yalan olduğunu kaydeden Vural, söz konusu haberde geçen 26 Haziran tarihinde kendisinin görevli olarak Bursa'da olduğunu bildirdi. Aracının görevlendirme yazısını da gösteren Vural, "Herhalde AKP'ye baskın yaptılar. Zılgıtı, dipçiği yemişler. Bunlar böyle zaten. Bunlar zor zamanlarda korkak, kolay zamanlarda övüngen. 28 Şubat'ı görünce nasıl, 'biz değiştik' dediler? 27 Nisan'da e-muhtıraya tutundular. Bugün de bundan medet umuyorlar. Hiç kimsenin haddi değil. MHP gücünü milletten alır. Onlara yapılan muamelenin bize yapılmasının düşünülmesi bile mümkün değil. MHP darbelere maruz kalmış bir partidir. Sizin gibi darbelerin ürünü değil. MHP kimseye pabuç bırakmaz" diye konuştu. İddiasını ispatlamayanın "müfteri" olduğunu ifade eden Vural, "Allah korkusu olmadan bu iddialarda bulunan insanların deşifre edilmesi gerekir" diye konuştu. AKP'nin askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin iptal edilmesini istediğini de savunan Vural, MHP'nin tavrının, "askerlerin, askeri suçlardan dolayı askeri yargıda, bunun dışındaki suçlarla ilgili sivil yargıda yargılanması" yönünde olduğunu yineleyerek bu tavırlarında bir değişiklik olmadığını söyledi. Vural "Bizim tavrımızda değişiklik yok da kıvıranlar başkaları" dedi.

-"BAŞBAKAN MERTÇE SİYASET YAPSIN"-

Vural bir soru üzerine Balyoz Planı'yla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sözlerini "Askerin siyasete müdahalesini doğru görmüyoruz. Asker üzerinden siyaset yapılmasını da doğru görmüyoruz. Milletin kafası karışık. Başbakan milletin kafasını karıştırıyor. Genelkurmay Başkanlığı başbakana bağlı değil mi? Herkes isyan ediyor. Ne böyle bir senaryo ne böyle iddialar kabul edilebilir. Sayın Başbakan mertçe siyaset yapsın. Yedi yıldan bu yana almadığı hangi makam kaldı. Sen derin koalisyon musun, ne istiyorsun. Asker siyasete bulaşmasın, günlük siyasi polemiklere karıştırılmasın. Başbakan kurumları yıpratıyor" şeklinde değerlendirdi. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title