Haberler

MHP'li Köse; "Belediye Başkanı Olmak Yürek İster"

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, sorumluluktan kaçıp, yetkileri kendisinde toplamakla belediye başkanı olunamayacağını savunarak, "Efeyse; çıkıp herkesin önünde sorularımıza cevap versin" dedi.

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, sorumluluktan kaçıp, yetkileri kendisinde toplamakla belediye başkanı olunamayacağını savunarak, "Efeyse; çıkıp herkesin önünde sorularımıza cevap versin" dedi.

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ndeki iddialarla ilgili olarak Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelttikleri sorulara cevap veren Zabıta Müdürü İbrahim Gürdal'ı eleştirdi. Köse'ye basın toplantısı sırasında MHP Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul, MHP İl Teşkilatı Yönetim Kurulu ve Kadın Kolları üyeleri eşlik etti.

Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ndeki sıkıntılarla ilgili olarak gündeme getirdikleri iddialarına bir devlet memurunun cevap vermesini eleştiren MHP İl Başkanı Fevzi Köse, "Bir devlet memurunun bize cevap vermesi usul ve etik olarak doğru değil. Aydın Belediyesi'ni temsil eden bir makam var. Bizim sorumlarımıza cevap vermesi gereken Özlem Çerçioğlu'dur. Sayın Çerçioğlu sorumluluğu üzerinden atıp, yetkileri kendisinde toplamak istiyor. Böyle bir yöneticilik anlayışı olamaz. Sayın Çerçioğlu; basından ve kamuoyundan neden kaçıyor? Sorumluluktan kaçıp, yetkileri kendisinde toplamakla belediye başkanı olunmaz. Böyle bir idarecilik anlayışı olamaz. Belediye başkanı olmak yürek ister. Yüreği varsa basının ve kamuoyunun önüne çıksın. Basından ve kamuoyundan gizlenerek Efelik yapılmaz. Öyle 'Ben Efeyim' demekle Efelik olmaz. Efeyse; çıkıp herkesin önünde sorularımıza cevap versin" diye konuştu.

Kendilerinin hiç kimseyi yargılamak veya hüküm vermek gibi bir niyeti olmadığını altını çizen Köse, sadece kamuoyunun merak ettiği konuları gündeme getirdiklerini kaydederek, "Konu zaten yargıya taşınmış. Biz sadece kamuoyunun merak ettiği soruları Sayın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun cevaplamasını istedik. Sadece iddiaları gündeme getirdik. Böyle bir şüphe yoksa neden Temizlik İşleri Müdürü ve memurların yeri değiştirildi? Niçin idari soruşturma açıldı ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu? Bizzat çıkıp kendisinin açıklama yapması gerekir. Ege Bölgesi'ndeki büyük belediyeleri inceledik. Çoğu temizlik sorununu hizmet alımı şeklinde çözmüş. Ton üzerinden ihale yapılmadığını gördük. Ton üzerinden ihale yapınca böyle sıkıntılar ortaya çıkıyor. Böyle büyük bir ihaleye giren firmanın, bir spor kulübüne yüklü miktarda bağışta bulunduğu iddia ediliyor" şeklinde konuştu.

"AYDIN BELEDİYESİ'NİN ÜST YÖNETİMİ BECERİKSİZ"

İbrahim Gürdal'ın yaptığı açıklamada Nazilli Belediyesi'ne yönelik beyanlarda bulunmasına da tepki gösteren Köse, sözlerini şöyle tamamladı: "Nazilli Belediyesi ile ilgili bir takım iddiaları gündeme getirerek gündemi değiştirmek ve saptırmak istiyorlar. Nazilli Belediye Başkanımızdan aldığım bilgilere göre; ilçe genelinde 148 bin kişiye temizlik hizmeti veriliyor. Kilogram başına 3,10 TL gibi bir maliyet ortaya çıkıyor. Öyle bahsedildiği gibi 6 TL'ler civarında bir rakam asla söz konusu değil. Nazilli Belediyemizle ilgili olarak temizlik başta olmak üzere hiçbir konuda her hangi bir sıkıntı yok. Ama Aydın Belediyesi'nin çöp, katlı otopark, belediye binası ve balık hali gibi birçok projesinde sıkıntılar yaşanıyor. Aydın Belediyesi'nde beceriksiz bir üst yönetim var. Yetkiler Cemalettin Küçükerol'un elinde toplanmış. Sayın Küçükerol'un yetkisiyle yürütülen tüm işlerde Aydın Belediyesi'nin burnu sıkıntıdan çıkamıyor" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu FEVZİ KÖSE Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title