Haberler

MHP'li Hatice Efe: "Ülke Yönetiminde Yer Almak İstiyoruz"

MHP Karaisalı İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Efe, 2011 Haziran seçiminde ise 550 milletvekili içinden 77’sinin kadın olduğunu belirterek, “Bu sayı yetmez. İnanıyoruz ki kadın-erkek birlikte görev aldığımızda ülkemiz daha aydınlık, daha güçlü olacaktır” dedi.

MHP Karaisalı İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Efe, 2011 Haziran seçiminde ise 550 milletvekili içinden 77'sinin kadın olduğunu belirterek, "Bu sayı yetmez. İnanıyoruz ki kadın-erkek birlikte görev aldığımızda ülkemiz daha aydınlık, daha güçlü olacaktır" dedi.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesinin 80. yılı nedeniyle MHP Karaisalı İlçe Kadın Kollarında bir toplantı yapan Efe, "Başta Hükumet olmak üzere tüm siyasi parti temsilcilerine sesleniyoruz. Yerel ve genel seçimde kadınlarımıza hak ettiği yerleri vererek süregelen haksızlıkları durdurmak sizlerin ellerinde diyoruz. Daha çok kadın vekiller, daha çok kadın belediye başkanları çıkararak ülkemizin yönetiminde yer almak istiyoruz. İnanıyoruz ki kadın-erkek birlikte görev aldığımızda ülkemiz daha aydınlık, daha güçlü olacaktır. Atatürk, Cumhuriyetin ilanından 9 ay önce Şubat 1923'te şöyle demiştir. 'Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir.' Atatürk çağdaş bir düşüncenin ürünü olan bu sözleriyle kadının toplumda yerini belirlemiştir" diye konuştu.

TBMM tarafından 1926 yılında kabul edilerek yürürlüğe giren Medeni Kanun ile Türk Kadınına haklarının verildiğini kaydeden Efe sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türiye Cumhuriyeti'nde kadın bu tarihten sonra güçlenmeye, kişiliğini bulmaya, eğitimde, hukukta, siyasette, çalışma hayatında erkelerle eşit haklara sahip olmuştur. Bir çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını kazanmıştır. 1930 yılında belediye seçimlerinde önce seçme ve seçilme hakkını kazanmıştır. 1933'de çıkarılan köy kanunu ile muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934'de milletvekili seçme ve seçilme hakları tanınmıştır. 8 Şubat 1935'te ilk seçimlerde 17 kadın milletvekili meclise girmiştir."

Bugün TBMM'de AK Parti'nin 45, CHP'nin 18, MHP'nin 3, HDP'nin 7, bağımız 2 ve diğer partilerden de 2 olmak üzere toplam 77 kadın milletvekilinin görev yaptığına dikkat çeken Efe, "Daha çok kadın milletvekili daha çok kadın belediye başkanı çıkararak ülkemizin yönetiminde yer almak istiyoruz." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Kadın Hakları Günü Karaisalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title