Haberler

MHP'li Balkız'dan Hükümete Ekonomi Göndermesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili adayı Av. Zeynel Balkız ekonominin çıkmaza girdiğini ve hükümetin başlamış olduğu reformları tamamlayamadığını ifade ederek, “Bu süreçte yarışı olması gerektiği yere taşıyamayan bu hükümetin değişimi bir zarurettir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili adayı Av. Zeynel Balkız ekonominin çıkmaza girdiğini ve hükümetin başlamış olduğu reformları tamamlayamadığını ifade ederek, "Bu süreçte yarışı olması gerektiği yere taşıyamayan bu hükümetin değişimi bir zarurettir" dedi.

Seçim çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren MHP'nin Manisa 2. sıra Milletvekili adayı Av. Zeynel Balkız Soma ilçesinde bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulundu. Soma'da ilk ziyaretini Soma Ticaret ve Sanayi Odasına yapan Balkız burada odanın yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle bir araya geldi.

EKONOMİ TIKANDI

Soma Ticaret ve Sanayi Odasında odanın yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine hitap eden Balkız, bugün Türk ekonomisinin tıkandığını anlatarak, "Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletvekili adayı olarak bizim Türkiye'deki üreten kesimler ve müteşebbislere genel anlamda bir iki şey söylemek isterim. Ülkemiz bugün ekonomik istikrar noktasında, dünya ekonomi yarışında nerede dersek, 'tereciye tere satmak niyetimiz yok ama bir siyasi parti temsilcisi olarak gördüğümüz hususları ifade etmek zorundayız.' Biz iktidara geldiğimizde ekonominin hangi noktada olması gerektiğinin ipuçlarıdır bunlar. Şunu söyleyeyim evrensel anlamda bugün Türk ekonomisinin tıkandığını görüyoruz. Buna bazı ekonomist arkadaşlarımız değişik isimler koymuşlar. Şu anda en çok geçerli olan orta gelir sendromu. Buradan çekirge bir türlü sıçrayamıyor. Bunu çözecek olan yeni bir enerji, yeni bir hareket, yeni bir hamle olmalıdır. Bu mümkün müdür derseniz evet mümkündür. Ekonomi tarihi bunu bize gösteriyor. 2002 ve 2010 yılına kadar yine tarih tekerrür ediyor ve orta gelir sendromu ortaya çıkıyor. 2009 yılından itibaren Türk ekonomisi tıkanıyor ve yarışı arkadan sürdürmeye çalışıyor. Tabii ki bunlar enerji patlamaları ve onların bu enerjiyi doğru değerlendirmeleri. Bu doğru değerlendirme açısından kendilerini kutluyoruz. Fakat 2011'i değil 2015'i konuşuyoruz. Bu dönemde bir durgunlaşma mevcuttur. Düşünce hürriyeti reformları ve demokrasi reformları Avrupa Birliği üye kurumları genelinde hep övgüyle söz edilmiştir. Vesayet rejimi devrinin sona erdirilmesi, idam cezalarının kaldırılması, yargının bağımsızlığı açısından askeri vesayetin kırılması açısından övgü ile görülmüştür ama bakınız reformların devamı yapılamaz hale geldi. 2010'dan sonrası çok sıkıntılı bir süreçtir. Bu süreçte siyasileri cezalandıran, gazetecileri cezalandıran, müteşebbisin elindeki bankayı alan bir yapı ortaya çıkmıştır. Ekonomi kurumunun başkanı 'Türkiye'de güven ortamı yoksa yatırım yok buraya yatırım yapılmaz' dediği zamanda bunun bütün ekonomik girdileri göz ardı edilerek vatan haini ilan ediliyor. Yani içinde bulunduğumuz ekonomik ve siyasi yapı Türkiye'yi 11 bin dolara taşıyacak, toplam milli geliri 1 trilyon seviyesine taşıyacak bir yapı değil, olması da mümkün değil." dedi.

İKTİDARIN DEĞİŞMESİ ZARURETTİR

"Merkez Bankası'nın müdahalenin cezası hepimiz tarafınca çekilecektir" diyen Balkız, "Bunun çok fazla zararı olmuştur. Şimdi Türkiye'de yargı tartışılıyor. Böyle bir yargı düzeni ile dışarıdan bir işadamı gelir yatırım yapar mı? Buradaki başarısızlıkların bir adresle izah etmek bu bir acziyet ifadesidir. 2009 yılından itibaren milli geliri artırımını en iyi düzeye getiremeyen ve Türkiye'yi dünya ülkeleriyle yarışta olması gerektiği yere taşıyamayan bu iktidarın değişimi artık bir zarurettir." diye konuştu.

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık ise ticaretle uğraşan kesimin üzerindeki yüklerin fazla olduğunu, kendilerini tatmin edecek, rahatlatacak bir ekonomik programı görmeyi beklediklerini söyledi.

BALKIZ İŞADAMLARIYLA DA GÖRÜŞTÜ

MHP 2. sıra Milletvekili Adayı Zeynel Balkız Soma'daki ikinci ziyaretinde işadamları ile bir araya geldi. SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Karakaş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Balkız'a MHP Soma İlçe Başkanı Vedat Erdem ve partililer de eşlik etti. Ziyarette ülke gündemine dair fikir alışverişinde bulunuldu.

MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Zeynel Balkız burada yaptığı açıklamasında DYP döneminde 2002 - 2007 ön seçim birincisi olduğunu ve o misyonun son temsilcisi olduğuna dikkat çekerek, "DYP'nin inişte olduğu bir dönemde, bizim yükselişe geçmemiz küçümsenecek bir başarı değildir." dedi.

SANAYİ ÜLKESİ YERİNE MÜTEAHHİT ÜLKE OLDUK

Kamu İhale Kanununun 32 defa değiştiği ve sanayi ülkesi yerine müteahhit ülke konumuna gelindiğini kaydeden Balkız, "Dışarıya Türklüğü taşımış bir hareketi terör örgütü ve haşhaşi yaftası yapıştırılmaya çalışılması çok acı bir durum." şeklinde konuşarak Ahmet Hakan'ın 'Paralel, siyasi bir parti değil. Senin rakibin MHP ve CHP'dir' sözlerini hatırlattı.

Ülkenin geçiş süreci yaşadığını kaydeden Balkız, "Bu süreçte bir ülke ancak adaletle yönetilir. Adaletsiz bir yönetimin devamı mümkün değildir. Eski bir söz vardır, bir ülke küfürle az da olsa bir müddet idare edilebilir ama adaletsiz devam edemez. Bugün bir işadamı için hukuk elindeki terazi kadar, fatura kadar, metre kadar önemlidir. Hukuka sarılın yılmayın. Ben her zaman bu zulme karşı dik durmaya çalıştım. Bunu hukukçu olarak söylememden tabii bir şey yok. Biz özgürlükten yanayız. Bu zihniyet İmamı Azam hazretlerini kırbaçlayan zihniyetten, zincire vuran zindana atan zihniyetten farksızdır. Biz doğrudan yana zulmün karşısındayız. Zulme uğrayanın kim olduğu önemli değil. Zulme kim uğruyorsa biz onun yanındayız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Zeynel Balkız Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title