Haberler

MHP Konya İl Kadın Kolları'ndan Aşure İkramı

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Kadın Kolları, Kültürpark’ta Aşure ikramında bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Kadın Kolları, Kültürpark'ta Aşure ikramında bulundu.

Aşure programına MHP Konya İl Başkanı Tarık Taşcı, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri partililer ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Taşcı, Muharem ayının önemini hatırlatarak, bu ayda yapılan Aşure programlarının birlik, beraberlik için bir fırsat olduğunu belirtti.

Taşcı, programı düzenleyen İl Kadın Kolları ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın düzenlenmesini sağlayan MHP Konya İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Alp ise amaçlarından birinin de aşure geleneğimizi yaşatmak olduğunu söyledi.

Böylesine güzel gelenekleri kuşaktan kuşağa aktarmak istediklerini ifade eden Alp, "Milli ve manevi değerlerine bağlı, vatansever bir gençlik yetiştirmek ise en büyük hedeflerimizdendir" dedi.

Halk dilinde Aşure ayı diye anılan Muharrem ayında insanlık tarihi için önemli olan birçok hadisenin gerçekleştiğini vurgulayan Alp, şunları kaydetti:

"Bu sebeple gerek islamiyette gerekse islamiyetten önce Muharrem ayına ayrı bir önem verilmiştir. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı aynı zamanda yüreklerimizi sızlatan acı bir hadiseyi de bizlere hatırlatır. Peygamber Efendimizin biricik torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi Müslümanları derin bir üzüntüye boğmuştur. O şehadetiyle insanlığa büyük bir mesaj vermiştir. Hz. Hüseyin'i anlamak emperyalizme karşı insan onurunu, özgürlüğünü, adaleti savunmaktır. Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere hak için, adalet için, bayrak ve vatan için can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Muharrem ayının necip milletimize barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum. Nu mutlu Türk'üm diyene."

Yapılan duanın ardından 2 bin 500 kişiye aşure ikramında bulunuldu. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Kültürpark Konya Yerel Haberler

title