Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay Antalya'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Yasaklamalarla Türban Sorununu Türkiye'nin Gündeminden Çıkarmanın Mümkün Olmadığını Belirterek, "Türban Konusunda Bugünkü Statüyü Devam Ettirmek Demek Sorunun Gittikçe Daha Geniş Sosyal Katmanlara Yayılmasını Kabul Etmek Demektir" Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, yasaklamalarla türban sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkarmanın mümkün olmadığını belirterek, "Türban konusunda bugünkü statüyü devam ettirmek demek sorunun gittikçe daha geniş sosyal katmanlara yayılmasını kabul etmek demektir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Antalya'da bulunan Kışlahan Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Özeklikle 2005 ve 2007 yılları arasında enflasyon yüzde 8 ile 10 aralığına girdiğini ve aşağıya indirilemediğini ifade eden Toskay, "Enflasyonda ciddi bir istikrar var ama bu istikrar 8-10 aralığında bir istikrardır. Halbuki 2007 yılında hedef yüzde 4'tü. 2005'ten beri enflasyon hedefin çok uzağında ve düşme eğilimi göstermiyor. 2008 enflasyonu için hedef yine yüzde 4. ama Aralık ayında yapılması gereken bazı zamlar ayın sonuna getirilerek, Ocak ayına aktarıldı. Böylece 2007 enflasyonunu biraz daha düşük

çıkarmanın yolları arandı. Enflasyon Ocak ayında ne çıkar diye araştırma yaptık. Ciddi bir sapma olacak. Yapılan zamların önemli bir bölümü kendini Ocak ve Şubat ayında kendini hissetirebilir. Özellikle Ocak ayında tahminlerin çok üstende tüketici enflasyonu çıkabilir.

"Dış ticaret açığı, cari açık, borçlanmanın miktarı, borçlanmanın vadi, büyümenin istihdama yansıyarak işsizliği azaltmaması Türkiye'nin çok ciddi problemleridir" diyen Toskay, şunları söyledi: "Mevcut ekonomik program doğrultusunda bunu daha ileriye götüremezsiniz. Bunun arkasından başka bir risk geliyor. Sizin ekonominiz eğer borçlanma ve dışardan finansmana bu kadar bağlı hale gelirse reel sektörde ise kontrol yavaş yavaş yabancıların eline geçerse bu ekonomiye yön veremezsiniz. Bu ekonomik yapı dış

siyaseti de olumsuz yönde etkiler. Ekonomide dışa bu kadar dışa bağımlı hale gelirseniz, Irak'ta, Kıbrıs'ta, Ege sorununda sizi kimse dinlemez. Çünkü ekonominizin ne kadar kırılgan olduğunu bilen aktörler bu konularda size uygun şekilde davranırlar."

Türbanın sosyo-kültürel bir problem olduğunu kaydeden Toskay bu sorunun yaklaşık 39 yıldır Türkiye'nin gündemini işgal ettiğini vurguladı. Üniversitede ders verdiği dönemde sınıfta başını örtmüş sadece birkaç kız öğrenci olduğunu anlatan Toskay, "Ama bu öğrenci sayısı günümüze doğru hızlı şekilde artmıştır. Demek ki bu problemi görmemek, yasak deyip bu problemi gözardı etmek, sorunu bizim gündemimizden çıkmıyor. Bugün bu çözümü eleştirenler bize çözüm önerisi de sunması gerekir. Türban konusunda bugünkü

statüyü devam ettirmek demek, sorunun gittikçe daha geniş sosyal katmanlara yayılmasını kabul etmek demektir. Bu bir gerginlik kaynağı oluyor. Türkiye'de bir siyasi eğilimi temsil eden partiler, 1970'lerden bu tarafa bu konuyu devamlı olarak bütün seçim atmosferlerinde çok iyi işleyerek, istismar ederek kendilerine avantaj sağladı. Bunu yapmayan partiler dezavanajlı duruma düştüler. Bu haksız rekabeti de ortadan kaldırmak gerekir" dedi.

(ŞT-CE-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title