Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın."Partimiz CHP'nin Meclisi Toplantıya Çağırmasıyla İlgili...

"Partimiz CHP'nin meclisi toplantıya çağırmasıyla ilgili davetine icabet etmeyecektir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın,

"Partimiz CHP'nin meclisi toplantıya çağırmasıyla ilgili davetine icabet etmeyecektir" dedi.

Yalçın, Edirne Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın, Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nde düzenlediği iftar programına katıldı.

Yalçın, daha sonra düzenlediği basın toplantısında iktidarın terörle mücadele politikasını eleştirdi.

Partilerinin de aralarında olduğu koalisyon hükümetinin, "sıfır terörle" iktidara hükümeti devrettiğini ileri süren Yalçın, "Şimdi ise terör dayanılmaz bir duruma geldi, siyasi iktidar 10 yıldır terörü her geçen gün artırdı. Muhalefetin yol göstermelerine, söylemlerine hiç bir zaman dikkat etmemiştir. Bugün yine şehidimiz var, daha öncede 8 şehit verdik. Öyle bir hal aldı ki şehit haberinin gelmediği gün 'niye gelmedi' diye sorgulanmaya başladı insanlarımız. Bu hale getirdiler" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yalçın, bir gazetecinin CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısıyla ilgili şu yanıtı verdi:

"Şemdinli'de terör örgütünün kendi sınırlarımız içinde bayrak indirmek, devlet dairelerini ele geçirmek suretiyle batıya veya Birleşmiş Milletler'e mesaj vermek gayreti içerisinde olduklarını gördük, yapmaya çalıştıkları buydu. Bu noktada genel başkanımız 'mecliste saatlerce oturup konuşulacağına o bölgede terörle mücadele verenlere destek vermek lazım gelir' yaklaşımında bulunmuştur. Partimiz CHP'nin meclisi toplantıya çağırmasıyla ilgili davetine icabet etmeyecektir. Terör sorunuyla ilgili orada konuşulanların sonuç getirmeyeceği kanaatindeyiz.

Kaldı ki bu noktada anamuhalefet partisini şu noktada da tenkit ediyoruz; bugün bu çağrıyı yapan anamuhalefet partisi bundan kısa bir süre önce AK Parti'nin açılım siyasetine ortak olma gayreti içerisine girerek, terör sorununu çözme adına mevcut iktidarın açılım siyasetinin ayrı bir versiyonunu ortaya koymaya çalıştı. Hal böyleyken, onunla görüşme zemini hazırlarken, düşüncelerinde çok farklılık arz etmeyen hususlar varken, MHP'nin bunlara itibar etmesi düşünülemez."

Muhabir: Hakan Şahin / Salih Baran

Yayıncı: Selçuk Aval - EDİRNE

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title