Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz Açıklaması

"Sayın İhsanoğlu inançlı, manevi değerlere sahip, milli ve birikimli bir cumhuriyet aydını, millet değeridir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun inançlı, manevi değerlere sahip, milli ve birikimli bir cumhuriyet aydını, millet değeri olduğunu belirterek, "İnsanoğlu'nun adaylığından korku duyanlar ve telaşa kapılanlar milletimizi ayrıştıranlardır" ifadesini kullandı.

Durmaz, yazılı açıklamasında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Cumhurbaşkanı adayları Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki sözlerini eleştirdi.

Yozgat Milletvekili Bozdağ'ın, İhsanoğlu'nun Yozgatlı olmasını içine sindiremediğini iddia eden Durmaz, Bozdağ'dan "hemşehrilik hukukuna sahip çıkmasının beklenemeyeceğini" ileri sürdü.

Bozdağ'ın, "Türk milleti Google'dan öğrendiği birine cumhurbaşkanı sıfatı vermez" sözleriyle cumhurbaşkanı adaylarını küçük düşürmeye, hafife almaya çalıştığını savunan Durmaz, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliğine aday gösterirken Google'dan mı buldunuz? Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını Bozok Üniversitesi Tarih ve Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezine verirken kendisini Google'dan mı tanıdınız? Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını, dedesinin ve babasının doğup büyüdüğü evin bulunduğu caddeye törenlerle verirken Google'dan arayarak mı verdiniz" ifadelerini kullandı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, Yozgatlılar için gurur vesilesi olması gerektiğini belirten Durmaz, "Çünkü Sayın İhsanoğlu inançlı, manevi değerlere sahip, milli ve birikimli bir cumhuriyet aydını, millet değeridir. Ekmeleddin İnsanoğlunun adaylığından korku duyanlar ve telaşa kapılanlar milletimizi ayrıştıranlardır" değerlendirmesinde bulundu.

"Sayın İhsanoğlunu'nun temelinde Türk ve İslam'a ait tüm değerler vardır. Sayın İhsanoğlu'nun temelinde bizatihi Türk milleti, mayasında millet aşkı vardır. Sayın İhsanoğlu birliğin ve kardeşliğin üzerinden yükselmiştir" ifadesini kullanan Durmaz, İhsanoğlu'nun, Yozgat ve ülke için çok büyük bir değer olduğunu, adının açıklandığı ilk andan itibaren tüm Türkiye'de ve toplumun büyük bir kesiminde çok büyük bir hüsnükabulle karşılandığını kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Bekir Bozdağ Google Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title