Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel Açıklaması

"(Cumhurbaşkanlığı seçimi) Tansiyonu düşürecek, çatışmayı engelleyecek, ülkeyi bugünden daha ileriye götürecek, yasal ve hukuksal olarak da hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarını öncelikleyen, fırsat eşitliğini öncelikli tutan, adil davranan, adalet mekanizmasının ilerlemesi için çabalayan, Türkiye'yi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "(Cumhurbaşkanlığı seçimi) Tansiyonu düşürecek, çatışmayı engelleyecek, ülkeyi bugünden daha ileriye götürecek, yasal ve hukuksal olarak da hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarını öncelikleyen, fırsat eşitliğini öncelikli tutan, adil davranan, adalet mekanizmasının ilerlemesi için çabalayan, Türkiye'yi dünyadan koparmayacak, özgürlüklerin ifade edildiği, hakların ezilmediği bir ülkeyi temsil edecek  bir cumhurun başına ihtiyaç var" dedi.

Demirel, partisinin Eskişehir il binasında düzenlediği basın toplantısında, partililerin Anneler Günü'nü ve Engelliler Haftası'nı kutladı.

"Anne olmak yalnızca doğurmakla olmuyor. Dünyadaki çocukları dert edinmiş herkes bir annedir" diyen Demirel, kötülüklerden uzak, evlat acılarından uzak, çığlıklara gerek kalmayacak bir gün yaşanması ve engellerin aşılması temennisinde bulundu.

Kentte yaklaşık 27 çiftçi bulunduğunu anımsatan Demirel, "Gelecek olan Anneler Günü'nün, Babalar Günü'nün Eskişehir'de pek iyi geçmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü Eskişehir kurak bir kış geçirdi. Çiftçilerimiz 'biz anneler, babalar gününü nasıl kutlayalım, biz bundan muzdaripiz' diyorlar. O yüzden hükümete çağrıda bulunuyorum, Eskişehir, kuraklık kapsamına alınsın. Yağan yağmurlar Eskişehir'in kuraklığına çare olmayacaktır" diye konuştu.

-MHP'nin çatı aday talebi

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çatı adaylık formülüne ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Önce bir çatı altında buluşulabilir mi?" sorusunun önemine dikkati çeken Demirel, şöyle konuştu:

"O yüzden Sayın Genel Başkanımız bir devlet adamı duyarlılığıyla, 'bir çatı adayda buluşalım. Bu insan ne yüzde 64 eğiliminde olanların bir kısmının, ne de yüzde 36'nın içindeki bir kısmının değil, bütün Türkiye'ye ortak hitap edecek birisi olsun' Milliyetçi Hareket Partisi olarak teklifimiz bu ve bir aday dayatmamız yok. Yalnızca prensibinde ne tür bir insanının, nasıl bir insanın, ne vasıfta bir insanın olması gerektiğini konuşalım tarzıdır. Bir isim dayatması ne bizden olur ne de bir partiden olacak isim dayatmasına da sıcak bakmayız. Çünkü toplumun kabul edeceği genel çerçevede anlaştıktan sonrasında isimler gelecek şeylerdir. İsimler üzerinde konuşmak doğru değil."

-"Bizim kaygımız millet içindir, devlet içindir"

Önemli olanın ülkenin ihtiyacı olan uzlaşmayı sağlayacak, tansiyonu düşürecek niteliğe sahip, bir devlet insanı duruşunda olan bir kişinin cumhurbaşkanı seçilmesi gerektiğini ifade eden Demirel, şöyle devam etti:

"Tansiyonu düşürecek, çatışmayı engelleyecek, ülkeyi bugünden daha ileriye götürecek, yasal ve hukuksal olarak da hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarını öncelikleyen, fırsat eşitliğini öncelikli tutan, adil davranan, adalet mekanizmasının ilerlemesi için çabalayan, Türkiye'yi dünyadan koparmayacak, özgürlüklerin ifade edildiği, hakların ezilmediği bir ülkeyi temsil edecek bir cumhurun başına ihtiyaç var. Bizim kaygımız millet içindir, devlet içindir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin çatı aday talebi bunun içindir yoksa yüzde kaç olduğumuz önemli değil bence şu anda. Önemli olan ihtiyacın ne olduğunu doğru tespit etmek." - Eskişehir

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Ruhsar Demirel Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title