Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayanoğlu Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı'nın ülkenin üniter yapısını bozabilecek nitelikte bir değişiklik olduğunu ileri sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı'nın ülkenin üniter yapısını bozabilecek nitelikte bir değişiklik olduğunu ileri sürdü.

Partisinin Düzce İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Ayanoğlu, burada yaptığı konuşmada, TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülen 13 ili büyükşehir kapsamına alan tasarı konusunda il teşkilatlarını uyarmak için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yapılacak düzenlemeyle ülkenin ikili farklı bir yönetime gireceğini öne süren Ayanoğlu, "29 ilde özel idareleri olmayacak ama geri kalan 53 il özel idareler tarafından yönetilecek. Öbür tarafta yine seçilmiş büyükşehir belediye meclisleri ve başkanların yöneteceği bir yapı oluşturulmaktadır" dedi.

Tasarıyla belde belediyelerin nüfusun iki binin altında olup olmadığına bakılmaksızın kapatılacağını iddia eden Ayanoğlu, şunları kaydetti:

"Köylerin tüzel kişiliği kaldırılmakta. Böylece büyükşehirin mahallesi haline getirilmektedir. İl Özel İdareleri lav edilmekte, yerine yetkisinin ne olduğu belli olmayan valiliğe bağlı bir yatırım izleme merkezi oluşturulmaktadır. Tasarı, ülkenin üniter yapısını bozabilecek nitelikte bir değişikliktir. Anayasaya da aykırıdır. Çünkü bir ülkede iki farklı yönetim söz konusu olmamalıdır.

Bu değişiklik, insanımızı sıkıntıya sokacak bir düzenlemedir. Çünkü köylerimiz mahalle haline getirildikten sonra artık su, emlak ve asfalt katılım paylarını ödeyecekler. Şimdiye kadar köydeki vatandaşlarımızın ödemediği birçok ilave vergi getirilecektir. Ayrıca büyükşehir ilan edildikleri için toplanan vergiler de iki katına çıkarılacak. Bu haksızlıktır."

Ayanoğlu, tasarıyı "köyleri boşaltma projesi" olarak düşündüklerini ifade ederek, tasarının TBMM'den çıkmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

-"Parti olarak seçimlere her zaman hazırız"-

MHP'nin yerel seçimlerin erkene alınması konusunda gayret gösterdiğini anımsatan Ayanoğlu, bu konuda ince eleyip sık dokuduklarını söyledi.

Parti olarak seçimlere her zaman hazır olduklarını anlatan Ayanoğlu, "MHP olarak seçimlere hazır değiliz' demeye hakkımız yok, lüksümüz de yok. Seçimlerin erkene alınması ülke açısından faydalı olacaktır. Hem insanımız rahat bir ortamda seçim yapabilecek hem de siyasi propaganda hareketleri sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ısrarcı olduklarını belirten Ayanoğlu, "Bu konuda hükümet tarafından teklif bekliyoruz. AK Parti eğer teklif getirmezse biz kaldırılması konusunda gereken teklifi getireceğiz" şeklinde konuştu.

Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan / Ömer Ürer

Yayıncı: Atakan Çelik - DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Hamit Ayanoğlu Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title