Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcıları, Antalya'da

MHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Emin Haluk Ayhan, Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından, iki ülke arasında yaşanan ilişkilerin Antalya'ya yansımaları konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Kenan Tanrıkulu ile Emin Haluk Ayhan, Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından, iki ülke arasında yaşanan ilişkilerin Antalya'ya yansımaları konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

Tanrıkulu ve Ayhan, beraberindeki heyetle Antalya Ticaret Borsasını (ATB) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ile bir süre görüştü.

Tarım, turizm ve ticaret alanında yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi alan Tanrıkulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve Merkez Yönetim Kurulu'nun kendilerine verdiği görev kapsamında Antalya'da olduklarını söyledi.

Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"24 Kasım sonrasında Rusya krizinden hemen hemen Türkiye'nin birçok sektörü, bölgesi etkilendi ama bunların en başında Antalya ilimiz geliyor. Burada da çok farklı sektörlerin değişik maddi ve manevi olarak etkilendiğine dair birtakım bilgiler aldık. Ankara'da Sayın Ayhan'ın başkanlığındaki Ar-Ge merkezimizde buraya gelmeden önce ciddi bir çalışma yapmıştık. O çalışmayı sahada da görüp, yerinde incelemek ve sahadaki sektörel temsilcilerin bilgileriyle donatıp, Ankara'ya yeniden bir rapor yazmak üzere de geldik."

Ayhan da öngörülen siyasi ve diplomatik gelişmelerin mutlaka ekonomik ve sosyal olarak topluma yansımasının söz konusu olduğunu ifade ederek, Rusya ile meydana gelen olaylarda ekonomik anlamda birtakım problemlerin vuku bulmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Genel olarak ticari ilişkiler anlamında Rusya ile olan ilişkilerden en çok etkilenen kentin Antalya olduğunu dile getiren Ayhan, bölgede meydana gelebilecek ekonomik kayıpları, etkileri incelemek için MYK'da karar alındığını vurguladı.

"Ülkemizin çıkarları her şeyin üstünde"

ATB Başkanı Çandır ise uçağın düşmesinin ardından yaşanan gelişmelerden en çok yara alan ilin Antalya olduğunu, kentin hem tarımı hem turizmi hem de turizm ve tarıma dayalı diğer sektörleriyle "iliklerine kadar" bu sorunu yaşadığını söyledi.

Bununla ilgili kendilerinin de bir rapor hazırladıklarını anlatan Çandır, Antalya'da ilk kez tarım konseyi kurduklarını ve cuma günü bu konseyde sorunun etkilerini, çözüm önerilerini tüm Antalya milletvekillerine sunacaklarını ifade etti.

Çandır, "Elbette ülkemizin çıkarları her şeyin üstünde, yani burada ülke çıkarları söz konusu olunca kayıplar çok dikkate alınmayacaktır ancak Antalya dediğimiz zaman Türkiye'nin imajı olan, 12 milyon turisti ağırlayan bir il. Antalya'ya geldikten sonra Türkiye'ye karşı bakışları çok değişen insanlar var. Bu Antalya imajı, ülkenin gelişimine katkı sağlıyor. Antalya'nın bu sorununa acil olarak çözüm üretilmesini bekliyoruz" dedi.

Tanrıkulu ve Ayhan, beraberindeki heyetle daha sonra, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp'i ziyaret ederek, sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdi.

Alp, Antalya'da tarımın 12 ay yapıldığını, artık yaylaların de seraya dönüştürüldüğünü ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Kenan Tanrıkulu Emin Haluk Ayhan Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title