Haberler

MHP'den Adalet Bakanı'na: "7 Şehidin Olduğu Bir Günde Tasarının Görüşülmesini Doğru Buluyor Musunuz?"

TBMM Genel Kurulu'nda Görüşülen ve Kamuoyunda "Taş Atan Çocuklar" Olarak Bilinen Tasarının Görüşmeleri Sırasında MHP'li Milletvekilleri, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, "7 Şehidin Olduğu Bir Günde, Terör Örgütünün Yandaşlarını Sevindirecek Düzenleme Yapmayı İçinize Sindiriyor Musunuz?" Diye Sordu.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve kamuoyunda "taş atan çocuklar" olarak bilinen tasarının görüşmeleri sırasında MHP'li milletvekilleri, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, "7 şehidin olduğu bir günde, terör örgütünün yandaşlarını sevindirecek düzenleme yapmayı içinize sindiriyor musunuz?" diye sordu. Adalet Bakanı da "Bugün şehitlerimizin olduğu bir günde bu tasarının görüşülüyor olması bizim açımızdan bir çelişki oluşturmuyor. Çünkü bu tasarının bugün görüşülmesini örgütün de istemediğini düşünüyorum" dedi.

-MHP'NİN ÖNERGESİ REDDEDİLDİ-

MHP, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen ve kamuoyunda "taş atan çocuklar" olarak bilinen tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin devam etmesi için önerge verdi. Ancak, önerge reddedildi.

-7 ŞEHİT HATIRLATMASI-

Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerin ardından soru ve cevap bölümüne geçildi. MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, "7 şehidin olduğu bir günde terör örgütünün yandaşlarını sevindirecek düzenleme yapmayı içinize sindiriyor musunuz?" diye sordu. MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız da "7 şehidimiz olduğu bir günde bu kanun tasarısını getirmeyi doğru buluyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

-"BİZİM İÇİN ÇELİŞKİ YOK"-

7 şehidin olduğu bir günde bu tasarının görüşülmesinde bir çelişki olmadığını belirten Adalet Bakanı Sadullah Ergin de, milletvekillerine şu yanıtı verdi:

"Bu tasarının görüşüleceği günde tekrar bir saldırıyla beraber ortaya çıkan tabloyu, bu tasarının parlamentoda gündeme gelmesini, yasalaşmasını ben inanıyorum ki terör örgütü arzu etmiyor. Terör örgütü bu pozisyondan istifade etmek ve bu konuyu istismar etmek için bütün imkanları sonuna kadar kullanıyor. Burada yapılan şey, bu çocukların istismar malzemesi olmaktan çıkartılması, bundan sonraki ömürlerini bu ülkenin güçleriyle, bu ülkenin değerleriyle çarpışan birer nefer olarak değil, bu ülkeye hizmet eden vatandaş olarak geçirmeleri. Bu uğurda 5 tane 10 tane çocuğumuzu kurtarabilirsek bu bile çok önemli bir kazanımdır diye düşünüyorum. Dolayısıyla bugün şehitlerimizin olduğu bir günde bu tasarının görüşülüyor olmasının bizim açımızdan bir çelişki oluşturmuyor. Çünkü bu tasarının bugün görüşülmesini örgütün de istemediğini düşünüyorum."

-KAÇ ÇOCUK YARARLANACAK SORUSU-

Adalet Bakanı, "Kaç çocuk salıverilecek" şeklindeki soruya da, "Şu anda cezaevlerinde 2 bin 460 civarında çocuğumuz var. Bunlardan 196'sı terör suçlarından dolayı. Yalnız bu rakam bizi yanıltır.

Bu suçlardan dolayı cezaevinde 196 çocuk olabilir, ama haklarında soruşturma yürütülen ve şu anda yargılaması devam eden çok sayıda dosya var, çocuk var. O nedenle sağlıklı bilgi vermem şu anda mümkün değil" yanıtını verdi.

-MADDELERE GEÇİLMESİNE 206 KABUL-

MHP, tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandıktan sonra maddelerine geçilmesi sırasında karar yeter sayısı istedi ve açık oylama yapılmasını talep etti. Tasarının maddelerine geçilmesi için yapılan açık oylamaya 226 milletvekili katılırken, 206 kabul, 20 ret oyu çıktı. (ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

title