Haberler

MHP'den 3 İsim Aday Adaylığını Açıkladı

Çanakkale’de 26. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için Çanakkale Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nden 3 isim aday adaylığını açıkladı.

Çanakkale'de 26. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için Çanakkale Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nden 3 isim aday adaylığını açıkladı. MHP il binasında gerçekleştirilen basın toplantısıyla, İ. Kürşat Tuna, Hatice Korkmaz ve Sıtkı Keçeci milletvekili aday adayı olduklarını açıkladı.

BALKAN'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Türkiye'de son zamanlarda artan terör olaylarına ilişkin sağduyu çağrısı yapan MHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan, "Maalesef Çanakkale ve Türkiye'nin bir çok yerinde toplumsal kaos için çalışan güçler var. Buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu oyuna Türk Milleti olarak gelmeyelim. Partimizin bu yöndeki politikası, 'Bin yıllık kardeşliği bozdurmayız ve bozdurmayacağız.' Provokatörler dün Mudurnu'ya bağlı Taşkesti Beldesinde görevdeydiler, muhtemelen yarın başka yerlerde deneyecekler. Kürt vatandaşlarımız ile PKK ayrı tutulmalı, ben buradan Kürt vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum; HDP PKK'nın siyasi kanadı olduğu bariz bir şekilde artık anlaşılmıştır, çözüm onlarda değil sağduyulu davranmaktadır" dedi.

7 Haziran seçimlerinde çok çalışıp, mücadele ettiklerini belirten 25. Dönem MHP Çanakkale Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Aday Adayı İ. Kürşat Tuna, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimler içinde aynı istikrarda çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Tuna, " 70 bin civarında insan Çanakkale'de MHP'ye güven duydu, oyunu verdi ve bizi temsil için meclise gönderdi. Umut ediyorum bu dönemde dört dörtlük bir kadroyla Çanakkale halkının karşısına çıkacağız" dedi.

"ŞU AN EN BÜYÜK SORUN GÜVEN SORUNU"

Yapılan bir anket çalışmasıyla Türkiye'de insanların birbirine güveninin azaldığını belirten Tuna, "Önce insanların kalpleri arasındaki yolları tekrar elden geçirmeniz lazım. Tekrar bağlantıları kurmanız lazım. O güveni tesis etmeniz lazım. Şuan en büyük sorun güven sorunu. ve ondan dolayıdır ki şehidimizin naaşını askeri hastaneye gidene kadar bizim arabamızın camı açıktı, kapalı değildi. İnsanlar koşturdular selamlaşmak için ve şunu söylediler. 'Kürşat bey, vekilim biz size güveniyoruz. Bizi kurtarın, memleket nereye gidiyor' O yüzden biz sorumluluğumuzun farkındayız. Biz bu ateşi söndürmek zorundayız. Bizler şikayet yeri değiliz. Bizler çözüm makamıyız. O yüzden Çanakkale'liden ve Türk milletinden isteğimiz, MHP'ye gereken desteği versinler. Eğer bir şeylerin gerçekten çözülmesini istiyorlarsa gereken desteği versinler" diye konuştu.

"ATEŞTEN GÖMLEK GİYİYORUZ"

Geçtiğimiz günlerde Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen Sözleşmeli Piyade Onbaşı Fatih Duru'nun cenazesinde Çanakkale halkının bir bütün olduğunu belirten Tuna, "Ben Çanakkale'yi ilk defa bu kadar bir gördüm. Keşke güzel bir olayın birlikteliğinin ardından bu birlikteliği yaşamış olsaydık. Çok üzüldük ciğerimiz yandı. Ama o kortej esnasında yolun sağı solu, genci yaşlısı, kadını erkeği ağlayan ağlayana. İnsanlar beklediler ve şehitlerine o saygıyı gösterdiler. Biz sorumluluğumuzun ve yükümlülüğümüzün farkındayız. Ateşten bir gömlek giyiyoruz. Ama bu dönem eğer bir şeyleri değiştirmek istiyorsak biz öncü olacağız, Çanakkale'de destek olacak" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından diğer iki aday adayı Hatice Korkmaz ve Sıtkı Keçeci'de kısaca kendilerini tanıttıktan sonra toplantı sona erdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale Mudurnu Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
title