Haberler

Mgk Bildirisi: Bazı Ülkelerce 1915 Olaylarıyla İlgili Yapılan Açıklamalar Değerlendirildi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, toplantıda bazı ülkelerce 1915 olaylarıyla ilgili yapılan açıklamalar ve Türkiye'nin bu konudaki girişimlerinin değerlendirildiği bildirilerek, "Türk ve Ermeni uluslarının ortak tarihlerinin ancak gerçekliği tartışılmayacak kanıt ve belgeler temelinde, önyargılardan arındırılmış olarak, tarafsız ve bilimsel bir yaklaşımla ...

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, toplantıda bazı ülkelerce 1915 olaylarıyla ilgili yapılan açıklamalar ve Türkiye'nin bu konudaki girişimlerinin değerlendirildiği bildirilerek, "Türk ve Ermeni uluslarının ortak tarihlerinin ancak gerçekliği tartışılmayacak kanıt ve belgeler temelinde, önyargılardan arındırılmış olarak, tarafsız ve bilimsel bir yaklaşımla değerlendirilebileceğinin altı çizilmiştir" denildi.

MGK toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayınlanan 2 sayfalık bildiride iç ve dış gelişmelerin değerlendirildiği ifade edildi. MGK bildirisi şöyle:

"1. Milli Güvenlik Kurulu; 29 Nisan 2010 günü olağan toplantısını yapmıştır.

2. Toplantıda; Ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmeler ele alınmış, bu bağlamda;

A. Birlik ve beraberliğimizi, halkımızın huzur ve refahını hedef alan terörizmle, kapsamlı bir yaklaşım ve demokrasi ile hukukun temel ilkeleri çerçevesinde yürütülen mücadelenin, devletimizin tüm kurumlarının etkin işbirliği temelinde, halkımızın tahrikler karşısında sergilediği sağduyu ve devlerimize güven ve desteğinden alınan güçle, bu tehdit ve bertaraf edilene kadar karalılıkla sürdürüleceği bir kez daha teyit edilmiştir.

-IRAK SEÇİMLERİ-

B. Irak'ta 7 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilen parlamento seçimleri ve seçimlerin ardından başlayan hükümet oluşturma süreci bağlamındaki gelişmeler ile ülkemizin bu çerçevede çeşitli ıraklı siyasi gruplarla gerçekleştirdiği görüşmeler ele alınmış, ayrıca terörle mücadeleye ilişkin Türkiye-Irak-ABD Üçlü Mekanizma sürecinde son dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilmiştir.

-1915 OLAYLARI-

C. Bazı ülkelerce 1915 olaylarıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar ve bu konuda tarafımızdan gerçekleştirilen girişimler değerlendirilmiştir. Türk ve Ermeni uluslarının ortak tarihlerinin ancak gerçekliği tartışılmayacak kanıt ve belgeler temelinde önyargılardan arındırılmış olarak, tarafsız ve bilimsel bir yaklaşımla değerlendirileceğinin altı çizilmiştir.

Ayrıca, Güney Kafkasya bölgesine ilişkin genel bir durum değerlendirilmesi yapılarak, bölgedeki son gelişmeler üzerinde durulmuş ve Türkiye'nin Kafkasya'nın tamamında istikrar ve işbirliği anlayışının tesisine atfettiği önem ile bu yönde çaba sarf etme kararlılığı vurgulanmıştır.

-KKTC CUMHURBAŞKANLI SEÇİMLERİ-

D. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimleri ve adada devam eden kapsamlı çözüm müzakereleri ele alınmıştır.

Demokratik ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirilen bu seçimlerle cumhurbaşkanlığı görevini Sayın Derviş Eroğlu'nun, tarafımızdan olduğu kadar BM Tarafından da memnuniyetle karşılanan ve müzakere sürecini kaldığı yerden yapıcı ve dinamik biçimde devam ettirme kararlılığını vurguladığı açıklamasının taşıdığı önemin altı çizilmiştir.

Kıbrıs Türklerinin kapsamlı bir çözüm için sarf ettiği ve sarf etmeye devam edeceği samimi iradenin aynı iyi niyetle karşılık bulmaması halinde, KKTC'nin ilanihaye çözümsüzlüğünü mağduru olmaya zorlanamayacağı açıktır. Gelinen aşamada herkese sağduyu ve çözüme destek sorumluluğu düşmektedir. Bu çerçevede, Kıbrıs Türklerine yönelik haksız kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin taahhütlere uyulmasının da çözüm çabalarına katkı sağlayacağı vurgulanmıştır.

Anavatan ve Garantör olarak Türkiye, kapsamlı çözüm müzakerelerine ve Kıbrıs Türk tarafının be temeldeki yapıcı çalışmalarına tam destek vermeyi sürdürecektir.

-NÜKLEER SİLAHLARIN AZALTILMASI

E. Vaşington'da gerçekleştirilen Nükleer Zirve'nin sonuçları değerlendirilmiş ve bu kapsamda, nükleer silahların ve bunların üretiminde kullanılan hassas malzemenin güvenliğinin sağlanması için küresel düzeyde işbirliğinin ve bu silahların tedricen azaltılmasının ve bir aşamada ortadan kaldırılmasının küresel ve bölgesel güvenliğinin pekiştirilmesindeki önemi vurgulanmıştır. Bu kapsamda ayrıca, güvenlik ve emniyet kavramlarının nükleer enerjiden barışçı surette faydalanmak konusunda bir önkoşul olarak değil, bu teknolojiden sorumlu bir şekilde faydalanmasını teminat altına alacak araçlar olarak görülmesi gereğinin altı çizilmiştir.

-KIGIZİSTAN'DAKİ OLAYLAR

F. Kırgızistan'da 6-7 Nisan 2010 tarihlerinde meydan gelen olaylar ve ülkedeki mevcut durum ele alınmış, kardeş Kırgızistan'da istikrarın kalıcı surette temini yönünde yapmakta olduğumuz yardımlar ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilebilecek işbirliği olanakları değerlendirilmiştir." (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926 Berkan Kutlu şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Berkan Kutlu podyum müziği ne? #127942 #127926 Torreira şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Torreira podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Barış Alper Yılmaz şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Barış Alper Yılmaz podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Galatasaray şampiyonluk kutlamasında hangi şarkıcılar konser verecek? Simge var mı? #127926 #127942 Zaha şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Zaha podyum müziği hangisi? #9917 #127926
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title