Haberler

Mezitli'de Jacarandalar Çiçek Açmaya Başladı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi’nin, sivil toplum örgütleri ile birlikte yaptığı çalışmalar sonucunda, ilçede 25 farklı alanda bugüne kadar toprakla buluşan 4 bin adet Jacaranda çiçek açmaya başladı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin, sivil toplum örgütleri ile birlikte yaptığı çalışmalar sonucunda, ilçede 25 farklı alanda bugüne kadar toprakla buluşan 4 bin adet Jacaranda çiçek açmaya başladı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından hayata geçirilen projeyle yaklaşık 70 bin metrekarelik alanda toprakla buluşan Jacaranda ağaçları, ilçede ekosistemin yapısını güçlendiriyor. Proje kapsamında Atatürk, Akdeniz, Yeni, Menderes, Merkez ve Kuyuluk Mahallelerinin de aralarında bulunduğu 25 farklı alanda yaklaşık 4 bin adet Jacaranda fidanı dikildi. Havaların ısınmasıyla birlikte bir çok mahallede bulunan koruluklardaki Jacaranda ağaçları çiçek açmaya başladı. Jacaranda korulukları, çevreyi mor çiçeklerle zenginleştirip güzelleştirmenin dışında, salgıladığı fotosentez sayesinde ekosisteme değer katmış oluyor. İlçede yoğun yaprakları ve mor renkli salkım şeklindeki çiçekleri ile de büyüleyici bir görüntü sergiliyor.

Mezitli Belediyesi'nin sadece Mersin'de değil, Türkiye genelinde ses getiren projelere imza attığını ve bu projelerin bir çok belediyeler tarafından örnek alındığını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Mezitli'yi baştan aşağıya mor renge bürüyecek olan Jacaranda koruluğu projemiz, Türkiye'ye örnek bir proje haline geldi. Daha temiz bir hava, daha yeşil bir Mezitli için ilçenin dört bir yanına Jacaranda korulukları yapıyoruz" dedi.

Hayata geçirdikleri koruluğun kentin doğal çevresini değiştirmesinin yanında, Mersin'de bulunan çeşitli sivil toplum örgütlerinin birlikteliğinin de sembolü olduğuna dikkat çeken Başkan Tarhan, "İlçemizdeki yeşil alanların değerlendirilmesi amacıyla kişi veya kuruluşlara yer gösterdik. Birçok sivil toplum kuruluşunu Mezitli'de aynı çatı altında çok değerli bir amaç için topladık" ifadelerini kullandı.

Korulukları, araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelere yapmayı tercih ettiklerini vurgulayan Tarhan, "Yaklaşık 70 bin metrekarelik alana dikilen fidanlarımız hızla büyüdü. Bir kısmı çiçek açtı. Amacımız, Mezitli'ye daha temiz hava ve yeşil alanlar kazandırmak. Hepimiz egzoz gazlarının atmosfere pek çok zararlı gaz bıraktığını biliyoruz. Bu nedenle koruluklarımızı, araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerdeki alanlarda hayata geçirdik. Ağaçlarımızın en önemli özelliği de yoğun bir şekilde fotosentez salgılamasıdır. Bu nedenle ekosistemdeki havanın temizlenmesine yardımcı oluyor" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Mezitli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title