Haberler

Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi Kapılarını Açmaya Hazırlanıyor

Keçiören'in en önemli eksikliklerinin başında gelen sosyal ve kültürel tesis açığına çözüm getirecek Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi'nin açılışı için geri sayım başladı.

Keçiören'in en önemli eksikliklerinin başında gelen sosyal ve kültürel tesis açığına çözüm getirecek Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi'nin açılışı için geri sayım başladı.

Keçiören'in en önemli eksikliklerinin başında gelen sosyal ve kültürel tesis açığına çözüm getirecek Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi'nin açılışı için geri sayım başladı. 850 bini aşkın nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Keçiören, son yıllarda gösterdiği büyük gelişmeyle Ankara'nın yükselen değeri oldu. Göreve geldiğinde ilçenin eksikliklerini tek tek tespit ederek çalışmalarını bu doğrultuda yönlendiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kalabalık nüfusun ihtiyacını karşılayabilecek birçok sosyal ve kültürel projeye imza attı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl temeli atılan Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi'nde çalışmalar son aşamaya geldi.

BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Kapılarını Keçiörenlilere açmak için gün sayan merkezin inşaatında artık son rötüşlar yapılıyor. Merkezin en kısa sürede Ankaralılara ve Keçiörenlilere hizmet vermesi bekleniyor. Keçiören'e ve Ankara'ya değer katacak merkezin temel atma töreni, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Milletvekili ve AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilmişti. Merkezin inşa edildiği Atapark Mahallesi'nin sadece Keçiören'in değil, aynı zamanda Ankara'nın da çekim alanı olacağını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Ak, "Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi, bölgenin ve Keçiören'in gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Bu bölge hem Keçiören'in hem de Ankara'nın çekim merkezi olabilecek potansiyele sahip bir yer. Burada gerçekleştirdiğimiz Ovacık İmar Planı, Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, Ankara'nın en büyük Kent Ormanı, Türkiye'nin örnek olacak eğitim kampüsü ve Keçiören'in ilk sanayi bölgesi olacak Alüminyumcular Sanayi Sitesi ile bölgenin çehresi değişecek" diye konuştu.

"HİZMETİ MERKEZDEN ÇEVREYE YAYIYORUZ"

Keçiörenlilerin hizmetlerin hep belli bölgelerde toplanması konusunda genel bir şikayetinin bulunduğuna dikkat çeken Başkan Ak, hizmeti merkezden çevreye yaymaya ilke edindiğini, Atapark Mahallesi'nde inşa edilen Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi'nin de bu anlayışın en güzel örneği olduğunu sözlerine ekledi.

5 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesisin içerisinde 475 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra, atölyeler ve konferans salonu, hizmet birimleri, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve masaj odaları ile kafeterya da bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title