Haberler

METİD yeni sezonda da iddialı

Güncelleme:

Mersin'in büyük ölçüde sanat hayatına yön veren Mersin Tiyatro Derneği, yine iddialı oyunlarla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Mehmet KOÇAK / MERSİN

Kurulduğu günden itibaren kentteki tiyatro hayatına farklı bir yön kazandıran Mersin Tiyatro Derneği, yaklaşık 30 oyunla perdelerini tiyatro tutkunları için açacak.

YENİ BİR OLUŞUMA GİRDİK

Dernek olarak yeni bir oluşuma girdiklerini söyleyen Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Salih Yıldırım, "Yeni sezon açısından oyun sayımızda artış gösterdik. Birçok tiyatro grubu ile birlikte hareket ediyoruz. Oluşum sayımız çok fazla. Ortaya çıkan sonuçlara göre 30 oyun şuan da programlara dahil olmuş durumda. Geçen sene sahnelenen oyunlardan bir kısmı bunların arasında yer alacak" diye konuştu.

HEDEF: "İZLEYİCİYE YENİLİK SUNMAK"

Yeni sezona yoğun bir şekilde hazırlandıklarını kaydeden Yıldırım, "Oyuncularımız sıkı bir şeklide yeni sezona hazırlanıyor. Bazı tiyatro grupları ile birlikte Mersin'in kültür sanat etkinliklerini etkin bir şeklide gerçekleştireceğiz. Gruplarımız ortaya koydukları performans ile oyun sayılarını yavaş yavaş 2 katına çıkarmaya başladı. Etkinliklerimiz başladığı zamanda oyuncularımız durmayacak. Her ay 2-3 oyun daha arttırarak, sanatseverlere yenilikler sunma yolundayız ilerliyoruz" şeklinde konuştu.

ÇOCUK OYUNLARI TEKRAR GELİYOR

Çocuk oyunlarını tekrar gündeme getirip, her yaştan kitleye sanat aşılamak istediklerini belirten Yıldırım ," Çocuklar seyircilerimiz için çalışmalarımız devam da aralıksız devam ediyor. Şuan 5 çocuk oyunumuz programımızda yer almış durumda. İlerleyen günlerde bu sayıyı arttırmayı planlıyoruz. Belirli gruplarımız sadece çocuk etkinliklerine yoğunlaşmış durumda. Çocuklar açısından odaklandığımız tek bir nokta var. O da onlara keyifli dakikalar yaşatıp, eğlendirmek. Bununla da kalmayarak eğitici ve öğretici yönlerimizle de onlara ışık tutmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: Temsilci / Kültür Sanat

Salih Yıldırım Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title