Haberler

METAB Başkanlığına Burhanettin Kocamaz Seçildi

Güncelleme:

METAB Meclisinde yapılan başkanlık seçiminde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz oy birliği ile başkanlığa seçildi.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) Meclisi'nde yapılan başkanlık seçiminde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz oy birliği ile başkanlığa seçildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan seçimde konuşan Başkan Kocamaz, "Alınan kararların ve oluşturulan yönetimin Mersine ve Mersin Turizmine hayırlı olmasını diliyorum. Mersin'de yapılacak çok işler var. Özellikle METAB çok büyük beklentilerle kurulmuş ve Mersin turizmine daha fazla katkı sağlamak için daha çok gayretin içine girmesi gerekmektedir. Birlik Encümenin de oluşumundan sonra Mersin'de yapılabilecekleri biran evvel tespit edip, eldeki imkanlarla biran evvel bunları hayata geçirmesi gerekmektedir. Tarsus sahillerinde turizm mücadelesi sürdürülen tesislerle ilgili hiçbir yatırımın olmaması, gayretin yeterli olmaması, yolla ilgili problemlerin çözülememiş olması, geleceğe yönelik bizleri umutsuzlandırmakta ancak beklemek yerine METAB olarak bu yatırımların biran evvel gerçekleştirilmesine yönelik, yine diğer turizm bölgelerine yapılacak çalışmaların özellikle altyapının şimdi tamamının Büyükşehir sınırlarına da girdikten sonra özellikle MESKİ marifetiyle gerçekleştirilmesi ve o bölgelere yapılacak yatırımlarla ilgili bölgenin daha cazip hale getirilmesi, yatırımcıların bu bölgelere çekilmesi, çözülmesi gerek en önemli sorunlardır" dedi.

Mersin'de işsizlik oranının çok yüksek olduğunu kaydeden Kocamaz, "İşsizliğin azaltılmasına yönelik istihdama katkı sağlayacak her türlü konuda girişimde bulunulması gerekmektedir. Kangren haline gelen bu konuda Mersin Büyükşehir olarak öncülük yapılması gerekmektedir. Sadece turizmde değil sanayide, lojistikte, serbest bölgeyle ilgili problemin giderilmesi ve bu kentin daha ileriye götürülmesi gerekmektedir. Deniz otobüsü ve deniz uçağı projesiyle ilgili bazı talipli firmalar bulunmaktadır. Yapılan görüşmelerde özellikle deniz otobüsünün bu bölgede turizmin ayağa kaldırılmasında, canlandırılmasında çok önemli bir yer tutacaktır. Görüşülen firmalardan birinin Kore ve Japonya'da deniz otobüsleriyle ilgili araştırmalar yaptığını ve hatta deniz uçaklarıyla ilgili projelere de talip oldukları, bunun dışında deniz otobüsü seferlerinin Antalya'dan-İskenderun ve Hatay'a, Samandağ'a kadar götürülmesi yönünde teklifleri değerlendirilmektedir. Ancak öncelikle bu hareketin kendi bölgesinde olması gerektiği daha sonra ihtiyaç durumuna göre daha ileriye götürülebileceği, sefer sayılarının arttırılabileneceği değerlendirilmektedir" diye konuştu.

Ören yerlerinin restorasyonu, deniz otobüsü olayının Mersin'i daha da canlı hale getireceğini vurgulayan Kocamaz, "İnsanların Mersin'den Anamur'a ya da Anamur'dan Mersin'e giderken sahili seyrederek gidecek ve tarihi değerleri yerinde görebilecektir. Yapılacak bu çalışmaların Mersin'in turizm potansiyelinin artmasına vesile olacak, herkese bu konuda çok gayretler düşmektedir. Mersin'de yaşayan herkes bu çalışmalara katkı sağlamalıdır. Her türlü önerilere açığız. Problemlerin çözümü noktasında yerel yönetim olarak üzerimize düşenin fazlasını yapacağız. Mersin'in hakkettiği yere gelmesi konusunda herkesle bir ve beraber olunması gerekmektedir. Mersin'i birlikte yönetme anlayışındayız. Bizden kaynaklı hiçbir engel olmayacaktır. Çalışma yapmak isteyen herkesin fikir ve önerilerine açığız. Verilen her türlü destek için şimdiden teşekkürlerini sunarım" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Anamur Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title