Haberler

Mesob Genel Kurulu Yapıldı

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Genel Kurulu Anemon Otel’de yapıldı.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Genel Kurulu Anemon Otel'de yapıldı. 44 bin üyesi ve 90 odanın kayıtlı olduğu MESOB Genel Kurulunda 684 üye oy kullandı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği genel kurulda oy verme işlemi öncesi iki başkan adayı ele ele poz verdi.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) 26'ıncı Genel Kurulu Anemon Otel'de yapıldı. Genel Kurulda 24 yıldır Birlik Başkanı olan Hasan Geriter ile Manisa Motorlu Araçlar Tamircileri Odası Başkanı ve Birlik Başkan Adayı Ahmet Ülke Birlik başkanlığı için yarıştı.

Divan Başkanlığını Celil Şenal'ın yaptığı kongrede, Divan Başkan Vekilliğini Halil Kırlı, Divan Katipliğini İbrahim Demirdoğan, Mehmet Özçetin ve Recep Akkaya yaptı.

Kongrede Denetleme Kurulu Raporunun okunmasının ardından söz alarak kürsüye gelen Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan, "Biz artık bu teşkilatın önüne açmak zorundayız. Ben şahsen bu teşkilatın en süt seviyesinde görev yaptım. Alnım ak. Ama bizim de bırakma zamanımız geldi. Burada bir yanlışlık var. Bu birlik iyi yönetilmiyor. Çok kongrelere katıldım. Bu iş nasip işi. Bakın biz ilçeyiz. İlçelerden geliyoruz. Bir küçücük çanta yapın da bu üyelere verin. Bunu çok mu gördünüz. Amerikalara gidiyorsunuz bunu da çok görmeyin. Benim hiçbir şeyde gözüm yok. Biz bu işleri gençlerimize bırakacağız. Birlik yönetiminde bulundum. Birlik başkan vekilliğinde bulundum. Ama hiçbir zaman maaş almadım. 66 yaşındayım, hepinizden helallik istiyorum. Ben dürüstlüğümden hiçbir zaman şaşmadım. Ben Hasan Geriter'in bırakın arkadaşlar yanında olmayı bir nevi tetikçiliğini yaptık. Bakın arkadaşlar hepiniz kongrelere girdiniz. Bileğiniz hakkıyla seçimleri kazanıp geldiniz. Sayın başkanım Allah aşkına önce Manisa Elektronikçiler odası seçimlerini kazan gel ben de sana oy vereceğim. 2 dönemdir seçimleri kaybediyorsun. Buraya çık arkadaşlar benim de yaşım bu de artık torunlarımıza bakalım de ve arkadaşların önünü açalım" dedi.

Uzun yıllar Turgutlu Bakkallar Odası Başkanlığı yapan Ali İhsan Ergünenç ise konuşmasında Hasan Geriter'i eleştirerek, "Sadece ve sadece bu koltuğu kaptırmamak için çalıştı. 2 yıldır bu olay devam ediyor. Mustafa Pala'nın çıkarılışına kadar her şey oy birliğiyle alınan bir karar. Sayın Süreyya Burçakoğlu'nun çıkarılması oybirliği ile alınan bir karar. Önder Savcı'nın işten çıkarılışında 5'e 4'le alınan bir kararla bu noktaya gelindi. Neden Başkanımız Önder Savcı'nın çıkarılmasını istedi ve bu noktaya gelindi. Ben Allah'ın ve sizlerin huzurunda çok rahatım. Önder beyin çıkarılışı kendisine gerekçeli kararı ile okundu. Yemin ederek konuşuyorum. Moğolistan gezisine gidildi gurur duyduk ama bu olayları ateşleyen bir Amerika gezisi oldu. gündeme gelmedi. Toplantı sonrası geçti bu konuşma genel sekreterimiz de bu konuşmaları yazdı" şeklinde konuştu.

Birlik başkan adayı Ahmet Ülke ise yaptığı kısa konuşmasında, "Emniyet teşkilatımıza eşekkür ederiz ama biz burada bir esnafı emniyete kontrol ettirerek içeri almamız bizim ayıbımızdır. Yazıklar olsun bu teşkilatı bu hale getirenlere yazıklar olsun. Genel kurulumuzun Manisa'mıza adı üstünde birliğimize ve esnaflarımıza hayırlı olsun. Bu sandıktan kim çıkarsa çıksın ben bağrıma basacağım. Biz ahi Evran'dan gelmeyiz. Esnaf teşkilatına da bu yakışır. Benim broşürlerimde yapacaklarım aynen yazıyor. Kazanırsam 4 yıl sonra çıkıp hepsini anlatacağım yok öyle olmuş böyle olmuş demeyeceğim. Hepinize teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

24 yıldır Birlik Başkanlığı yapan ve yeniden birlik başkanlığına aday olan Hasan Geriter de, "Hepimizi yaradan Allah. Takdir orda, Günahta orda sevap da orda hak ve hukuklarımız da onun değerlendirmesini yapacak da onda. Eğer bir insan vicdan sahibi ise, yaptıklarımızdan ve sonunda yasal olarak yaptığımıza inanmasına rağmen vicdanın yok mu demesinden hicap duyuyorum. Önce kendisi bir aynaya baksın. Değerli arkadaşlarım sayın Halil İbrahim Doğan'a teşekkür ederim. Bir konuda herkesin bilgi sahibi olması lazım. Sayın Doğan odamızdan tek kuruş maaş almamıştır bu doğrudur. Bu yasa gereğidir. İki yerde görev yapan bir kişi iki yerden birden maaş alamaz. Sayın Doğan para almıştır ne parası almıştır oturum parası almıştır. Yasa gereği alamamıştır. Yoksa ben bu parayı buraya bağışladım diye bir şey söz konusu değildir. Sayın Ali Ergünenç biz babalarımızın birbirine yadigarıyız. Bize babalarımız dedi ki birbirinize sahip çıkın. Bana dedi ki babam mezardan çıksa ilk işi senin yüzüne tükürmek olur dedi. Haklıdır, keşke ölüler dirilse de bu dünyadaki gerçekleri görse" dedi.

Geriter, "Karar defterlerini imzalamadık, bakmadık veya bazı şeyler bizim haberimiz yokken alınmış kararlar diye ifade ediliyor. Kusura bakmayın bu ifadelerin açıkçası hırsızlıktır. Bu ifadeler bizi zan altında bırakıyor. Bu kararların her birinde bu değerli arkadaşlarımızın imzaları vardır. Yani sizin yetki verdiğiniz kişilerin imzaları vardır. Bunlar yapıldıktan sonra bu ifadeler hiçbir oda yöneticisine veya üyesine yakışmaz. Buradaki hassas bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Bir karar aldığımızda 10 madde ise 11. maddede karar kapatılır. Az önce Fransa, Moğolistan, Amerika söylemleri oldu. Evet biz buralara gittik sizin adınıza gittik. Bize sorsunlar ey Hasan Geriter biz size yetkiyi vermeden nasıl buralara gittiniz kaçak iş yaptınız derlerse bunun hesabını veririz. Bizim yurtiçi ve yurtdışı gezilerinin yetkilerini bize siz verdiniz. Biz bunun dışına çıkarsak suç işlemiş oluruz. Amerika gezisi 6 aydır konuşuluyor. Bu teşkilat bize bu yetkiyi vermemiş olsaydı oraya gidemezdik. Ben Hasan Geriter olarak gitmedim Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı olarak gittim" diyerek Amerika gezisi öncesi yönetim kurulu üyeleri tarafından alınan karar imzalarını gösterdi.

Geriter konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

"Kim seçilirse şuradan dışarıya çıkmasın diye saygısızlık yapamaz. Manisa Esnaf Odaları Birliğinin biz birbirimize laf söylememiz için bize laf söyleyenin bizden daha iyi Müslüman olması lazım. Birinin birine başarısız demesi için daha başarılı olması lazım. Sayın Ahmet Ülke seninle uzun yıllar birlikteliğimiz oldu. Burada Esnaf Odaları Birliğinin başarısız olduğunu söylemek biraz izan ister. Manisa'daki 3 tane oda bizim Küçük Sanayi sitemizde yan yana olan 3 odam. Marangozlar, Madeni Sanatkarlar ve bir tanesi de Motorlu araçlar odam. Değerlendirme yapmanız için rakamlar veriyorum. Yaklaşık olarak Madeni Sanatkar Odasının 550, motorlu araçların 450 civarından birbirine yakın. Bu arada Madeni Sanatkarlarımız 2010 yılındaki bütçesi 10 lira, 2013 yılında ise bu rakam 73 lira olmuş yani 4 kat artmış. Esnaf odalarına tek kuruş borcu olmayan bir oda. Bakın nereden nereye götürmüş" dedikten sonra Ahmet Ülke ve bazı üyelerden Geriter'e tepki yağdı. Divan Heyeti Geriter'in detaya girmeden konuşmasını bitirmesi için uyarması üzerine yaşanan ufak çaplı gerginlik sona erdi.

Yapılan konuşmaların ardından her iki adayın listelerinde yeralan isimler üyelere tanıtıldıktan sonra Hasan Geriter ve Ahmet Ülke birlikte poz verdi.

Yapılan konuşmaların ve tanıtımların ardından Esnaf Odaları Birliği Genel Kurul Üyeleri oy kullanmak üzere sandık başına gitti.

17.00'ye kadar devam edecek olan oy verme işleminin sonunda oy sayımına geçilecek. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Hasan Geriter Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title