Haberler

Mesleki Eğitim Kurslarına Yoğun İlgi

Battalgazi Belediyesi ile İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirilen mesleki eğitim kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Battalgazi Belediyesi ile İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirilen mesleki eğitim kurslarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Gürkan, vatandaşlara yeni meslekler kazandırma adına bu kursların önemli olduğunu ifade etti.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı ile Hasırcılar Kültür Merkezi başta olmak üzere toplam 8 mahallede verilen mesleki eğitim kurslarında 256 vatandaş eğitim alıyor. 8 meslek eğitiminden en çok ilgiyi halı ve kilim dokumacılığı alırken, konusunda uzman eğitimciler, vatandaşların ilgisinden son derece memnun olduklarını belirtti. İnsan hayatın değiştirecek, insanları meslek sahibi yapmaya amaçlayan eğitim programına genç, yaşlı, kadın, erkek birçok vatandaş katıldı. Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin hayata tutunmasını da sağlayan projeler bakır işlemeciliği, yaşlı ve hasta bakımı, evde bebek bakımı, halı dokumacılığı, kilim dokumacılığı, kadın giyim modelist yardımcılığı, kadın giysileri artistik çizimi, yatak odası hazırlama ile kadın giyim dikimi kursu yer alıyor. Açılan kurslara gösterilen ilgiden son derece mutlu olduklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kurslara birçok vatandaşın başvuruda bulunduğunu, kura çekimi sonunda 256 vatandaşın eğitim almayı hak kazandığını söyledi. İnsan odaklı birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Gürkan, "Saha çalışmalarımız, kültür ve sosyal çalışmalarla Battalgazi'yi daha yaşanabilir bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanında toplumumuzun da sorunlarına kulak vererek, sorunları en aza indirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe karşı ilçemizde mesleki eğitim kursu açarak vatandaşlarımızı meslek edindirmeyi amaçladık. İŞKUR işbirliğiyle yaptığımız çalışmalar gayet iyi gidiyor. Bu kursları başarıyla tamamlayanlar, devletimizin sunduğu imkanlarla iş yeri açabilecekler. Bu kurslardan eğitim alanlar aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selahattin Gürkan Mustafa Paşa Hasırcılar Battalgazi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title