Haberler

Meslek Sahibi Oldular

Kütahya’nın Simav ilçesinde sosyal hayata katkı sağlamayı hedefleyen belediyenin 3 ay önce açmış olduğu “Ahşap Oyma ve Dekorasyon Kursu” sona erdi.

Kütahya'nın Simav ilçesinde sosyal hayata katkı sağlamayı hedefleyen belediyenin 3 ay önce açmış olduğu "Ahşap Oyma ve Dekorasyon Kursu" sona erdi.

Kursa çoğunluğu ilçede okuyan üniversiteli kız öğrencilerin oluşturduğu toplam 78 kursiyer katıldı. Kursiyerler arasında ev hanımlarının yanı sıra çalışan öğretmenlerle emeklilerinde yer alması kursa ayrı bir renk kattı.

Kurs öğretmenliğini Türkiye'de ahşap oyma ve dekorasyon sanatının usta isimlerinden Raif Duraloğlu yaptı.

3 ayda usta öğretici Raif Duraloğlundan mesleğin inceliklerini öğrenmek suretiyle 300'ü aşkın birbirinden güzel sanat eseri ortaya çıkaran 78 kursiyer, Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Özkan'dan kursun bir süre daha devam etmesini istedi.

Kursiyer emekli öğretmen Mehmet Yetkiner (59), "3 aylık süreçte çok şeyler öğrendik. En verimli bir dönemimizde kursun süresi bitti. Belediye Başkanımız Süleyman Özkan'dan sürenin biraz daha uzatılmasını istiyoruz" dedi.

Kursiyer öğretmen Erkan Erden (46), "Ben Simav'da bir okulda idareci olarak çalışıyorum. Belediyenin önderliğinde açılan ahşap oyma ve dekorasyon kursuna da akşamları katılarak boş vakitlerimi değerlendiriyorum. Ahşap oyma nedir bilmezken şimdi sanatın ustası olduk. Ancak bu süreç bize çok az geldi. En verimli olacağımız bir dönemde kursun süresi bitti. Belediye Başkanımız Süleyman Özkan'dan sürenin biraz daha uzatılmasını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan da kursiyerlerin taleplerini değerlendireceklerini bildirdi.

Kursiyerlerin 3 aylık süreçte yaptıkları birbirinden ilginç eserlerin önümüzdeki günlerde belediye tarafından gerçekleştirilecek bir sergi ile vatandaşların beğenisine sunulacağı bildirildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Özkan Türkiye Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title