Haberler

Mesleğe Öğrenciyken Adım Attılar

GAÜN tarafından 2012 yılında hayata geçirilen "intörn mühendis" uygulamasıyla 609 firmada bin 10 mühendis yer aldı.

Gaziantep Üniversitesince (GAÜN) 2012 yılında uygulamaya konulan ve derslerini tamamlamış öğrencilerin son dönemlerinin tamamını sanayide, uygulamanın içinde geçirdikleri "intörn mühendislik" uygulaması sayesinde öğrencilerin geleceğe hazırlandığı bildirildi.

GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı ve İntörn Takip Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, yazılı açıklamasında, yaz dönemleri dahil olmak üzere 5. dönemini tamamlayan intörn mühendislik uygulamasında, 609 firmada toplam bin 10 intörn mühendisin çalışma yaptığını belirtti.

Söz konusu bin 10 intörn mühendisin sanayide geçirdikleri sürenin 700 bin saati aştığını ifade eden Bayram, uygulama sayesinde katılımcıların daha öğrenciyken mesleğe adım attığını ve geleceğe hazırladıklarını vurguladı.

Bayram, uygulamayla ilgili anket çalışması yaptıklarına ve çarpıcı sonuçlar elde edildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Anketimize katılan öğrencilerimizin yüzde 89,50'si intörn uygulamasının mühendislik eğitimine büyük katkıda bulunduğu görüşünü bildirdi. Öğrencilerin yüzde 90,61'i uygulamanın iş bilgi ve becerisini artırdığını, yüzde 83,43'ü teoride aldıkları bilgilerin pratikte büyük katkı sağladığını, yüzde 86,73'ü bölümleriyle uyumlu bir eğitim aldıklarını dile getirdi. Öğrencilerimizin ayrıca yüzde 88'i intörnlük uygulaması kapsamında bulundukları firmaların yeterli olduğunu beyan etti. Öğrencilerin yüzde 79,6'sı intörn uygulamasının iş bulmada büyük katkısı olduğunu, yüzde 88,4'ü ise iş dünyası ve çevrede referans elde etme konusunda çok etkisinin bulunduğunu vurguladı. Bu, son derece önemli bir memnuniyetin olduğunun göstergesi bir sonuçtur."

Prof. Dr. Bayram, uygulamaya katılan öğrencilere sertifika verdiklerini de kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Bayram Gaziantep Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title