Haberler

Mesiad Genel Kurulu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Borç alan emir alır, Türkiye IMF'nin desteği olmadan dimdik ayakta olacak" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Borç alan emir alır, Türkiye IMF'nin desteği olmadan dimdik ayakta olacak" dedi.

Bakan Çağlayan, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) toplantı salonundaki Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) 12. Olağan Genel Kurulu'nda, Mersin'e hizmet etmekten duyduğu onuru ifade ederek, "İyi ki Mersin'deyim. Çünkü, Mersin yapılanı takdir eden bir yapıya sahip" diye konuştu.

Mersin'in birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyulan il olduğunu ifade eden Çağlayan, şunları söyledi:

"Alevi, Kürt, Laz, biz her insanı kucaklıyoruz dedik. Yaradılanı yaradandan dolayı seviyoruz dedik. Görüşü ne olursa, rengi, dini, dili, inancı ne olursa olsun, hepsi bizim kardeşimiz. Bu ülkenin birliğinden bütünlüğünden vazgeçmeden hepsi bizim başımızın tacı. Dün statta baktım, binlerce insan takımı destekliyor, onlar içinde Türk, Arap, Roman var. Alevi, Sünni, Hristiyan var. Ama hepsinin ortak sorumluluğu, takımlarının galip gelmesini sağlamak. Şimdi Mersin'in de birlik ve beraberlik içinde olacağı bir zaman. Nerede olursam olayım Mersin'e hizmet etmekten onur duyacağım."

Çağlayan, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, tüm halkla birlik beraberlik içinde Mersin'i hak ettiği yere getireceklerini, bunun boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

Çağlayan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Mersin Allah'a şükür her geçen gün gelişiyor. Hatırlarsanız ilk Mersin'e geldiğim zaman Mersin'in altını üstüne getireceğim dedim. Altını üstünü getiriyoruz evvel Allah. Mersin'in hak ettiği her tür yatırım söz verildiği gibi başladı veya başlamak üzere. Mersin'i altına üstüne getireceğiz ki yeni bir Mersin ortaya çıksın. Daha yapılacak çok iş var. Bunu ortak bir akılla ve ortak bir sinerji ile gerçekleştireceğiz. Mersin'in geldiği yer önemli ama, yetmez. Benim gönlümden geçen Mersin İdmanyurdu gibi Süper Lig'de oynayan bir Mersin istiyorum, evvel Allah bunu yapacağız."

Türkiye'nin daha fazla gelişmek, ekonomisini büyütmek zorunda olduğunu kaydeden Çağlayan, "Bu, 2023 yılında Cumhuriyeti kuranlara, bu toprakları bize hediye edenlere karşı boyun borcumuzdur. Borç alan emir alır, Türkiye IMF'nin desteği olmadan dimdik ayakta olacak. IMF'nin kapısında 1 milyar borç alabilmek için, memur maaşını ödemek için beklediğimiz günleri yaşadım" dedi.

Çağlayan, Türkiye'nin serbest bölgecilik anlayışını değiştirdiklerini, artık özel ekonomik bölgeler oluşturduklarını belirterek, "İlk pilot uygulamasını Çukurova'da başlatacağız. Bu noktada Mersin kalkınacaksa, Adana, Hatay, Osmaniye ile beraber kalkınacak. Bu bölgeye hizmetle görevlendirilmiş bir kardeşiniz olarak Mersin'e de Adana'ya da Hatay'a da hizmet etmekten onur duyacağım" diye konuştu.

Çağlayan, Arap Baharı ile insanların demokratikleşmek istediğini gördüklerini, Orta Doğu'da değişim için canları pahasına mücadele edenlerin, Türkiye gibi olmak istediğini söyledi.

Çağlayan, anayasayı değiştirerek kimsenin ihtilal yapamayacağı bir anayasa oluşturduklarını, bunun da yeterli olmadığını, Türkiye'nin sivil bir anayasa yapması ve fırsatı geri tepmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

-Vali Güzeloğlu ve MESİAD Başkanı Doğan-

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Mersin'in geçen günlerde Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Klaus'u ağırladığına dikkati çekerek, "Bir Avrupa ülkesi cumhurbaşkanı, bir Anadolu kentine gelip 2 gününü ayırmakta. Cumhurbaşkanı AB'nin yaşadığı kriz içerisinde Türkiye'nin bir istikrar ve başarı öyküsü olduğunu, Türkiye'nin Avrupa'yı kıskandıran büyüme gerçekleştirdiğini paylaştı. Bunu duymak en büyük mutluluk ve onur. Hükümetimize bu onuru yaşattığı için teşekkür ediyorum" dedi.

MESİAD Başkanı Ali Doğan ise derneğin kurulduğu günden bu yana Mersin'in kalkınmasında azami gayret gösterdiğini belirterek, 'bir elin nesi var, iki elin sesi var' anlayışıyla idari ve siyasi çevrelerle işbirliği içinde çalıştıklarını söyledi.

MESİAD'ın sorunların aşılmasına aktif olarak katkı sunduğunu vurgulayan Doğan, yetkililerden kentsel dönüşüm, Tarsus-Kazanlı projesi, Çukurova Havaalanı, Mersin'i dünyaya tanıtacak olan 2013 Akdeniz Oyunları ile ilgili yardım istediklerini belirtti.

MESİAD Genel Kurul toplantısına, AK Parti Mersin Milletvekilleri Nebi Bozkurt ve Ahmet Tevfik Uzun ile CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şerafettin Aşut da katıldı.

Açılış konuşmalarının Ahmet Akkurt'un adaylığında tek liste ile seçimlere gidildi.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Çağlayan Akdeniz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title