Haberler

Mersindere Köyü'nde Kur'an Kursu Açıldı

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Mersindere Köyü'nde köy camisinin bahçesine yaptırılan Kur'an Kursu binası törenle hizmete açıldı.

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Mersindere Köyü'nde köy camisinin bahçesine yaptırılan Kur'an Kursu binası törenle hizmete açıldı.

Açılış programına AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, İl Müftüsü Sinan Cihan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, MHP Salihli belediye başkan adayı Mahir Köseler, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılıştaki konuşmasında, ilk emri "Oku" olan bir dinin mensupları olduklarını anımsatan Milletvekili Yurttaş, "Biz kendisine kitap indirilen peygamberin ümmeti olmakla şeref duyuyoruz. Bu kitap okunup hayatta uygulanması gerekiyor. İlimsiz ibadet eksik olduğu gibi ibadetsiz ilimde eksik olacaktır. İlham kaynağımız olan Kur'an-ı Kerim okunması, anlaşılması ve hayatta anlaşılması içindir. Yoksa Kur'an-ı Kerim süslü muhafazalarda saklanıp odanın bir köşesinde süs olarak saklanmak için inmemiştir. Dünya'da zulmün açlığın, yoksulluğun, savaşların, terörün bitmesi için insanımızın kuran, sünnet ve cami ile buluşması gerekiyor. Kuran kursu olmayan köyümüz, beldemiz kalmadı" dedi.

"28 ŞUBAT 15 YIL SONRA TOZLU RAFLARDA YERİNİ ALDI"

Konuşmasında 28 Şubat sürecine de değinen Yurttaş, "Ben İmam Hatip Lisesi mezunu bir doktorum. 28 Şubat sürecinde İmam Hatip Liseleri'nin ortaokulları kapatıldı. Kur'an kurslarına ilkokul 5. sınıfları bitiremeyen kardeşlerimiz kayıt yaptıramaz hale geldi. Bir nevi kuran kursları yarı kapatıldı. İmam Hatip ve Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin önüne kat sayı engeli çıkarıldı. Sen İmam Hatip Lisesi mezunusun yarışa 150 metre geriden başlayacaksın denildi. Başörtülü kızlarımız üniversitede okuyamaz oldu. Şimdi hamdolsun ki yaşanılan bu süreç 15 yıl sonra tarihin tozlu sayfalarına gömülüp gitti" diye konuştu.

Kaymakam Peynircioğlu da, "Toplumun temelini kadınlarımız oluşturuyor. Kadınlarımız aynı zamanda çocuklarımızı ve gençlerimizi de yetiştiriyorlar. Babalar maalesef çocuklarına karşı çok fazla ilgili değiller. İş genelde annelere düşüyor. Çocuğun beslenmesinden, bakımına tutun da eğitimine kadar pek çok konuda esas yük annelerdedir. Anneler ne kadar bilinçli olursa çocuklarımızda o denli iyi yetişirler" dedi.

Konuşmaların ardından Mersindere Köyü Muhtarı Haluk Durmuş ve mimar Mustafa Yıldız'a teşekkür plaketi verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesi ile Kur'an Kursu öğretmeni Merve Yıldız, katılanlara kursu gezdirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ertan Peynircioğlu Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title