Haberler

Mersin'in Tanıtımında "Teknoloji" Dönemi

Güncelleme:

Mersin Belediyesi, kentin turizm potansiyelini arttırmak ve tanıtımını güçlendirmek için, "Tıkla Turla Mersin'i" ve "Tekno Mersin" projelerini hayata geçirecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm potansiyelini arttırmak ve tanıtımını güçlendirmek için, "Tıkla Turla Mersin'i" ve "Tekno Mersin" projelerini hayata geçirecek.

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Kent Bilgi Bankası Şube Müdürü Eylem Eren, Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen proje tanıtım toplantısında, "Tıkla Turla Mersin'i" projesi hakkında bilgi verdi.

Eren, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteklediği proje kapsamında, 13 ilçeye, 35  ayrı bilgi terminali yerleştirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"İlin tamamını kapsayan proje, Türkçe, İngilizce, Almanya, Fransızca ve Arapça olmak üzere 5 dilde hizmet verecek. Kurulacak bilgi terminallerinde de kablosuz internet yayını olacak. Bu terminaller aracılığıyla ilimizdeki turizm hizmetleriyle ilgili bilgiler başta olmak üzere, kentle ilgili her türlü veriye ulaşılabilecek. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerimizin, öğrenmek isteyebileceği her türlü bilgiye, pratik olarak erişmesini amaçlıyoruz."

Bilgi terminallerinin kurulacağı noktada eğitici seminerler verileceğini ifade eden Eren, proje maliyetinin 662 milyon 241 bin lira olduğunu, bunun 459 milyon 930 bin lirasının ÇKA tarafından hibe edildiğini belirtti.

"Tekno Mersin" projesinin de, bilişim araçları kullanılarak, kentin 360 derece sanal turla gezilebilmesini amaçladığını kaydeden Eren, "Büyükşehir ve METAB aracılığıyla yapılacak projeyle kent, internet ortamında sanal tur ile tanıtılacak. Yerli ve yabancı turistlerimize kenti tanıtmayı amaçlayan projede, Mersin'in sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikler bir açık hava müzesi gibi 360 derece izlenebilecek. Bu sistem de Türkçe, İngilizce, Almanca ve Arapça olarak 4 dilde hizmet verecek. Projeyle, turizm alanı ilan edilen 8 turizm bölgemizde yatırımcılara tanıtılacak" diye konuştu.

Toplantıda, turizm projelerinin yanı sıra, Mersin'e gelen Suriyeli sığınmacıların kente ve hayata adaptasyonu için oluşturulan "Mersin'de Yeni Hayat" projesi ve belediyecilik faaliyetlerinin teknolojik ortama aktarılmasını kapsayan "Bulut Belediye" projelerinin de tanıtımları gerçekleştirildi.

Tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, kurum temsilcileri ve şube müdürleri katıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Yerel

Çukurova Almanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title