Haberler

Mersin'e Akdeniz Oyunları Piyangosu

Güncelleme:

2013 Akdeniz Oyunları İçin İlk Ödenek 150 Milyon Tl

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunları'nın kente verilmesi nedeniyle yapılacak tesislerin oluşturulması için 150 milyon TL'nin üzerindeki ilk ödeneğin önümüzdeki günlerde Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından onaylanacağını bildirdi.

Vali Güzeloğlu, bir dizi incelemelerde bulunup, görüşmeler gerçekleştirmek üzere kente gelen Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Ammar Addadi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı'yı makamında kabul etti. Güzeloğlu, ziyaretteki konuşmasında, organizasyonun Mersin'e kazandırılması için zorlu bir dönem yaşadıklarını anlatarak, ancak tüm çabaların olumlu sonuç vermesinden dolayı yaşadıkları sevinci dile getirdi.

Organizasyonu "Akdeniz ülkelerinin buluşması ve kaynaşması" diye nitelendiren Güzeloğlu, "Oyunları kentimize kazandırmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bakanlıklara, sivil toplum örgütlerinden sokaktaki vatandaşa kadar herkes, istekli bir performans gösterdi. Bu da oyunların Mersin'e kazandırılmasını sağladı. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Hazırlık aşamalarının oldukça başarılı bir şekilde sürdürüldüğüne işaret eden Güzeloğlu, bu kapsamda "Teknik Alt Yapı" ve "Sağlık" kurulları ile

"Kurallar ve İçerik Komisyonu" kurulduğunu, bu sayede hazırlıkların daha sağlıklı bir şekilde devam etmesine öncülük edildiğini vurguladı.

Mersin'in organizasyonu gerçekleştirebilmek için mekan ve kaynak anlamında sorun yaşamadığını anlatan Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile sık sık görüşüp, hazırlık çalışmalarını değerlendiriyoruz. Son olarak da dün görüştük ve gerekli desteği her zaman vermeye hazır olduğunu dile getirdi. Edindiğim bilgilere göre 150 milyon TL'nin üzerindeki ilk ödenek, önümüzdeki günlerde DPT tarafından onaylanacak. Bu sayede de çalışmalarımız, inşaat aşamasına gelecek. Ümit ediyorum ki, kısa bir süre sonra organizasyon için kazmalar vurulmaya başlayacak. Kentin dört bir yanında inşaat sesleri yükselecek ve Akdeniz Oyunları Mersin'imize yakışır şekilde yapacağız."

Organizasyon kapsamında yapılacak en büyük yatırımın en az 30 bin kişilik stadyum projesinin olduğunu bildiren Güzeloğlu, bunun için Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen alanda önümüzdeki günlerde inşaat başlanacağını kaydetti.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Bayatlı da, Akdeniz Oyunları'nın tarihine değinerek, kurucularının arasında Tahir Paşa'nın da yer aldığını belirtti.

Bu nedenle Türkiye açısından Akdeniz Oyunlarının farklı bir öneminin bulunduğunu anlatan Bayatlı, şunları kaydetti:

"Organizasyon sayesinde kentin tarımından turizmine kadar herşey değer kazanacak. O nedenle bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Fakat organizasyon kadar tanıtım da önemli. Bu yüzden basın kuruluşlarımıza, etkinlikliklerin duyurulması ve halkın organizasyona destek vermesi açısından büyük görev düşüyor. Bu bilinçle organizasyon kapsamında basın merkezi kuracağız. Bununla ilgili ise Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmazer ile görüştük ve çalışmanın yönlendiricisi olmasını istedik."

Akdeniz Oyunları'nın geçmiş yıllarda İzmir'de gerçekleştirildiğini hatırlatan Bayatlı, "Mersin'deki organizasyon Türkiye'nin 2. ev sahipliği olacak ama en büyüğü buradaki olacak" diye konuştu.

Akdeniz Oyunları Komisyon Başkanı Addadi ise, organizasyonun yapılmasına çok fazla vakit kalmamasına rağmen "hep birlikte başarı ipinin göğüsleneceğini" kaydetti.

Çalışmalar sırasında hükümetin desteklerini ve halkın istekli halini gördüklerinde Mersin'in adaylığını çok önemsediklerine işaret eden Addadi,

"Mersin'in bu organizasyonu yapabileceğine inanıyorum. Müsabakalara az bir süre kalmış olsa bile oyunlar, oldukça güzel ve başarılı şekilde tamamlanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu, Bayatlı ve Addadi, el ele tutuşarak basın mensuplarına poz verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title