Haberler

Mersin'de "Torba Yasa" Protestosu

Güncelleme:

Eğitim Sen Mersin Şubesi üyesi bir grup, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı protesto etti.

Eğitim-Sen Mersin Şubesi üyesi bir grup, kamuoyunda "torba yasa" olarak adlandırılan Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nı protesto etti.

Eğitim-Sen Mersin Şube Sekreteri Cemalettin Kıcır, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önündeki basın açıklamasında, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunlarının her eğitim-öğretim yılında giderek ağırlaştığını iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl çözüm üretmekten çok yeni sorunlara neden olduğunu öne süren Kıcır, şunları kaydetti:

"Bakanlık, başta eğitim emekçileri olmak üzere öğrenci ve velileri sürekli mağdur etmiştir. Yaşanan mağduriyetlerin son bulması ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmesi için 24 Eylül'de grevdeyiz. Bugüne kadar çalışma yaşamına yönelik de çok sayıda yasal düzenleme yapılmış, haklarımız torba yasalarla tırpanlanmış, esnek çalışma, angarya, performans değerlendirme, mülakat ve sözlü sınav uygulamalarıyla iş güvencemiz doğrudan hedef haline getirilmiştir."

Türkiye genelinde 24 Eylül Çarşamba günü greve gideceklerini dile getiren Kıcır, seslerinin duyulmaması ve taleplerinin görmezden gelinmesi halinde haklarını aramaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title