Haberler

Mersin'de "Süper Bilgisayarlar" Kurulacak

Mersin Teknopark, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteğiyle özellikle otomotiv, havacılık, savunma, ilaç, petrol arama, meteoroloji, medya ve finans sektörlerinde kullanılan Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (YBHM) kuracak.

Mersin Teknopark, Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteğiyle özellikle otomotiv, havacılık, savunma, ilaç, petrol arama, meteoroloji, medya ve finans sektörlerinde kullanılan Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (YBHM) kuracak.

Mersin Teknopark'tan yapılan açıklamaya göre, 'süper bilgisayarlar' olarak nitelendirilen YBHM kurulmasına ilişkin fizibilite çalışması kapsamında Bilgilendirme Semineri ve Odak Grup Çalışması düzenlendi. Mersin Teknopark'ta gerçekleştirilen toplantıya Mersin Üniversitesi ve Toros Üniversitesi öğretim üyeleri, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi firmaları ile Mersin Teknopark firmalarının temsilcileri ve YBHM kullanımına ihtiyaç duyan sektör çalışanları katıldı.

Teknopark yetkilileri, düzenledikleri seminerde kurulması planlanan merkezin bölgeye sağlayacağı avantajlar ve hizmetleri anlatarak, bir odak grup toplantısı gerçekleştirdi. Böyle bir merkezin yapılandırılmasının Mersin'e etkilerinin, olası avantaj ve dezavantajlarının değerlendirildiği toplantıda, Ar-Ge'ye dayalı üretim yeteneğini güçlendirmek amacıyla bölgede yürütülen çalışmalar da göz önünde bulunduruldu.

Kurulacak merkezle ilgili açıklama yapan Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, sadece kente değil, bölgeye hizmet vermek için kuracakları sistemdeki süper bilgisayarlar sayesinde uçak-gemi tasarımlarından deprem simülasyonlarına, savunma sanayi araştırmalarından finansal ve ekonomik öngörülere, ilaç ve gen araştırmalarıyla astrofizik çalışmalarından medya sektöründe reklam-film video render işlemlerine kadar çok geniş bir alanda, büyük veriyle hesaplama ihtiyacının karşılanacağını belirtti. Özellikle yoğun mühendislik hesaplamaları, tıp, meteorolojik sistemler, simülasyon, animasyon üretimi, tasarım, analiz gibi konularında çalışan ve güce, hıza, zamanın değerine önem veren herkesin bu sistemden hizmet alabileceğini vurgulayan Durmaz, kurulacak olası bir YBHM'nin gerek büyük gerekse de küçük ölçekli kuruluşların Ar-Ge faaliyetlerine belirtilen ayrıcalıklı özelliklerle hizmet vereceğinin altını çizdi. Durmaz, "Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi, üniversiteler dışında özellikle otomotiv, havacılık, savunma, ilaç, petrol arama, meteoroloji, medya ve finans sektörlerinde her gün daha da yaygınlaşarak kullanılıyor. Bu sektörlerde ürünün geliştirilmesinde, test edilmesinde, test edilen ürünün iyileştirilmesi süreçlerinde birçok işlem Yüksek Başarımlı Hesaplama Sistemleri üzerinde yapılıyor. YBHM sayesinde bilimsel araştırmalar ve teknolojik çalışmalar hem daha hızlı ve kolay yapılacak hem de maliyetler düşürülerek daha fazla araştırma için fon yaratılmış olacak" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Üniversitesi Özgür Durmaz Çukurova Tarsus Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title