Haberler

Mersin'de Özel Okula Giden 5 Bin 218 Öğrenci Desteklenecek

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okullar için vereceği eğitim öğretim desteğinin başvurularının başladığını ifade ederek, "Mersin’de de 524 okul öncesi, bin 114 ilkokul, bin 649 ortaokul ve bin 931 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere 5 bin 218 öğrenci destekten yararlanacaktır" dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okullar için vereceği eğitim öğretim desteğinin başvurularının başladığını ifade ederek, " Mersin'de de 524 okul öncesi, bin 114 ilkokul, bin 649 ortaokul ve bin 931 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere 5 bin 218 öğrenci destekten yararlanacaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan program kapsamında özel okullar için verilecek eğitim öğretim desteğinin detaylarını anlattı. Gül, hazırlanan çalışma kapsamında asgari öğrenci sayısını kaydetmiş olan özel okulların boş kalan kontenjanlarına kayıt olacak öğrencilere verilecek eğitim öğretim desteğine ilişkin hususların yer aldığını ifade etti. Özel okullar için verilecek eğitim öğretim desteği programına göre 2014-2015 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarına devam eden 250 bin öğrenciye eğitim ve öğretim desteği verileceğini ifade eden Gül, okul öncesi ve ilkokullarda 50'şer bin, ortaokullarda 75 bin, liselerde ise 75 bin öğrencinin desteklerden yararlanacağını dile getirdi. Türkiye genelinde toplamda 250 bin öğrencinin destekten yararlanacağını söyleyen Gül, yüzde 10 oranında öğrenci için de yedek kontenjanın açılacağını belirtti.

Mersin'de destekten yararlanacak öğrenci sayılarıyla ilgili bilgi veren Gül, 524 okul öncesi öğrencisi, bin 114 ilkokul öğrencisi, bin 649 ortaokul öğrencisi ve bin 931 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere toplam 5 bin 218 öğrencinin destekten yararlanabileceğini ifade etti. Ödenecek ücretlerle ilgili de bilgi veren Gül, başvuracak öğrenciler için verilecek teşvik miktarlarının okul öncesi için 2 bin 500, ilkokul için 3 bin, ortaokul ve lise için 3 bin 500, temel lise için 3 bin lira olacağını kaydetti. Hazırlanan eğitim ve öğretim desteği uygulama e-kılavuzunda yapılacak iş ve işlemlerle ilgili bütün bilgilerin yer aldığını söyleyen Gül, detaylı bilgilere Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sitesinden ulaşılabileceğini anlattı. Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenci velilerinin başvurularını e-okuldaki özel kurumlar eğitim ve öğretim desteği menüsü üzerinden 8-18 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapabileceğini anlatan Gül, aynı şekilde teşvikten yararlanmak isteyen özel okulların da 8-18 Ağustos 2014 tarihleri arasında MEBBİS'te yer alan özel öğretim kurumları modülü üzerinden başvurularını yapabileceğini aktardı. Gül, bu süreç içerisinde velilerin yaşayacağı her türlü sorun, yardım talepleri ve bilgi istemleri için okul müdürlüklerine başvurabileceğini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Maliye Bakanlığı Hasan Gül Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title