Haberler

Mersin Basınının Acı Günü

Mersin’in duayen gazetecilerinden sürekli basın kartı sahibi Hamdi Yurdakul, bu sabah evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 64 yaşında yaşama veda etti.

Mersin'in duayen gazetecilerinden sürekli basın kartı sahibi Hamdi Yurdakul, bu sabah evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 64 yaşında yaşama veda etti.

Mersin'de 40 yılı aşkın süredir gazetecilik yapan, Milliyet gazetesinden emekli, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Mersin Temsilcisi Hamdi Yurdakul, bu sabah merkez Mezitli ilçesindeki evinde fenalaşmasının ardından geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Yurdakul'un vefatı Mersin basın camiasını yasa boğarken, evli ve bir kız çocuk babası olan 64 yaşındaki Yurdakul, bugün Müftü Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Mersin Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Gazetecilik geçmişi başarılarla dolu olan Yurdakul, gazeteciliğe Ankara Barış Gazetesi'nin Mersin muhabiri olarak başladı. Daha sonra Yeni İstanbul Gazetesi'nde muhabirlik yapan Yurdakul, 1970 yılında Milliyet gazetesinde Mersin muhabiri olarak göreve başladı. 1993 yılında Milliyet gazetesinden emekli olan Yurdakul, gazeteciliği bırakmayarak 1994 yılında 'Yurdakul Haber' adında haftalık yerel bir gazete çıkarmaya başladı.

Hamdi Yurdakul, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu üyesi olarak uzun yıllar cemiyet yönetiminde de görev aldı. 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'dan, Milliyet gazetesinde yer alan bir fotoğrafı dolayısıyla başarı ödülü alan Yurdakul'un, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin güncel spor yazısı dalında verdiği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü ve çok sayıda farklı ödülleri de bulunuyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyet Mezitli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title