Haberler

Merkezefendi Tıp Günleri'nde Vatandaşlara Fesleğen Dağıtıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin ortaklaşa bu yıl 4’cüsünü gerçekleştireceği Merkezefendi Geleneksel Tıp Günleri’nde vatandaşlara fesleğen dağıtılıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi'nin ortaklaşa bu yıl 4'cüsünü gerçekleştireceği Merkezefendi Geleneksel Tıp Günleri'nde vatandaşlara fesleğen dağıtılıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Zeytinburnu Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 4. Merkezefendi Geleneksel Tıp Günleri, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda ve bahçesinde yapılan etkinlikler ile başladı. İki gün sürecek olan etkinliler kapsamında açılan stantları ziyaret eden herkese fesleğen dağıtılırken, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından açılan stantda ise ücretsiz sağlık taraması gerçekleştiriliyor.

Soma'da yaşanan kaza nedeniyle protokol konuşmalarının yapılmadığı etkinliğin açılış oturumuna ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Zeytinburnu Belediyesi Kültür Müdürü Mustafa Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde görevli öğretim üyesi 12 bilim insanının konferanslarında şifa veren bitkiler hakkında elde ettikleri bilimsel verileri paylaşacağını belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan,"Kendi değerlerimize sahip çıkma konusunda inanılmaz bir hassasiyet gösteriyoruz. O değerlerden biri de Merkez Efendi'dir. Burada amacımız, dönemin tıp bilimi dehası Merkezefendi'yi tüm nesillere tanıtmak ve nesiller boyu bilinmesine vesile olmaktır. Bu kapsamda Büyükşehir olmamız ile birlikte yeni kurulan ilçemizden birine Merkezefendi ismini verdik. İki gün sürecek olan etkinliğimiz süresince bitkilerle tedavi, beslenme şekilleri ve Merkez Efendi'nin bu konuda yaptığı çalışmalar ile hayatı ve yaşadığı döneme ilişkin uzmanlar tarafından önemli bilgiler aktarılacak" dedi.

Etkinliğin ilk gününde gerçekleştirilen oturumlarda PAÜ Öğretim Görevlisi Şerif Kutludağ Merkez Efendi'nin yaşadığı dönemdeki eğitim sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Denizli Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Kadir Gökhan Saçkan Kalp Cerrahisi ve Denizli'de yapılan tedaviler, Uzm. Dr Mustafa Çam Felç ve Nörolojik Hastalıklar, Uzm Dr. Mehmet Öztürk kalp hastalıkları ve beslenme şekillerini anlattı. Prof. Dr. Ali Çelik üzümün biyolojik özelliklerini ve faydalarını aktardı.

Oturumların sonunda ise festivale katılan konuşmacılara birer plaket takdim edildi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeytinburnu Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title