Haberler

Meriç Nehri'nin, İpsala İlçesindeki Yükselişi

Güncelleme:

DSİ ekipleri Edirne'den 2 gün sonra bölgeye ulaşan nehir sularının seddeyi aşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Edirne'deki debisi düşen Meriç Nehri'nin İpsala ilçesindeki yükselişi sürüyor.

İpsala Gümrük Kapısı yakınındaki Mandakoru mevkisinde yaklaşık 6 metre yüksekliğinde ve ana seddelere 40 santimetre yakınlığından geçen nehrin debisi 2 bin 769 metreküp/saniye seviyesinde akıyor.

DSİ ekipleri Edirne'den iki gün sonra bölgeye ulaşan ve tehlike arz etmeye başlayan nehir sularının seddeyi aşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Önceki yıllarda 85 kilometrelik ana seddenin yükseltilen 35 kilometrelik kısmındaki tehlikeli bölümler toprak dökülerek yükseltiliyor.

DSİ yetkilileri, debinin öğleden sonra sabitleneceğini ifade ederek, gerekli tedbirleri aldıklarını kaydetti.

Nehir sularının ana seddeyi geçmesi halinde 20 bin hektarlık tarım arazisini sular altında bırakabileceği ve İpsala Gümrük Kapısı'ndan geçişleri durdurabileceğini bildirildi.

İpsala Belediye Başlanı Mehmet Kerman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerleşim yerlerini tehdit eden bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

DSİ'nin yoğun çalışmasıyla riskin önlendiğini belirten Kerman, "Suyun öğleden sonra düşmesini bekliyoruz. Şu an tehlike arz eden bir durum yok" dedi.

Bu arada Meriç ilçesinde taşkın yapan Meriç Nehri'nin, Küplü beldesinde yolun üzerinden akması nedeniyle yolun bir bölümünü ulaşıma kapandı. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

İpsala Gümrük Kapısı Mehmet Kerman Meriç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title