Haberler

Meram Belediyesinden Sokak Kedileri İçin Özel Çalışma

Meram Belediyesi tarafından kediler için oluşturulan beslenme odakları ilçedeki büyük parklara yerleştirildi.

Meram Belediyesi tarafından kediler için oluşturulan beslenme odakları ilçedeki büyük parklara yerleştirildi.

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Ekici, yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanlarla ilgili çeşitli hizmet yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda daha önce sahipsiz köpeklerle ilgili ilçedeki farklı noktalarda beslenme odakları oluşturduklarını hatırlatan Ekici, "Şimdi de kediler için 20 adet parkta beslenme odağı kurduk.  Bu odağın özelliği, şamandıra sistemi kullanılarak kutuda her zaman suyun bulunmasıdır. Arka kısımda ise yem kabı bulunmaktadır. Halkımızdan istirhamımız, bu odaklara sahip çıkmaları ve içine sıvı yiyecekler atmamalarıdır" dedi.

Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü ise Belediye BaşkanıSerdar Kalaycı'ya bu hizmetinden dolayı teşekkür etti.

Börü, "Sayın Kalaycı, oy gelmeyecek bir yer için çalışma yaptı. Meram'ın pek çok yerinde çöp konteynerlerinin yer altına alınmasıyla kediler yeterince beslenemiyordu. Başkanımıza bu sessiz canlar ve kimsesiz canlar adına çok teşekkür ediyorum. Halkımızdan buraya yaş yiyecek bırakmamasını rica ediyoruz" diye konuştu. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Meram Belediyesi Mehmet Ekici Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title