Haberler

Memur Sen Toplu Sözleşme Görüşmelerine Kazanımla Başladı

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, toplu sözleşme görüşmelerine 3 önemli kazanımla başladıklarını açıkladı.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu, toplu sözleşme görüşmelerine 3 önemli kazanımla başladıklarını açıkladı.

Sofuoğlu, 850 bin üyeli Memur-Sen ailesi olarak, 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu emeklisi toplamda 5 milyon insan için kurulan görüşme masasına oturduklarını ve 20 milyon insanı doğrudan, 78 milyon insanı da dolaylı olarak ilgilendiren toplu sözleşme sürecinin başladığını söyledi.

3'üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinin kazanımlarla başladığını aktaran Sofuoğlu, "Memur-Sen olarak tekliflerimizi ilettik. Görüşmeler kazanımlarla başladı. Bu anlamda önemli bir başlangıç yaptık. 2005'ten sonra işe başlayan memurlar için geçerli olan 1 derece konusu masada uzlaşılan konulardan biri olmuştur. Eş Durumu özrü konusu kamu görevlilerinin en fazla şikayet ettiği konu olan eş durumu özründe 3 yıl şartı aranmış olması bu masada mutlaka çalışanların lehine olacak şekilde çıkacak bir konu haline gelmiştir. Yani Eş durumu özründe 3 yıllık süre şartı esnetilmesi talebimizi kazanıma çevirdik. 3. olarak da bu toplu sözleşme masasında hizmet kolu sözleşmesinin önemi artmış oldu." dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinde maaş ve ücretlere zam tekliflerinin; yüzdelik zam, taban aylığa zam, refah payı ve enflasyon farkı olacağına dikkat çeken Sofuoğlu, "Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine, 2016 yılında; birinci altı ayda yüzde 8, ikinci altı ayda yüzde 8 ve 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL zam, 2015 yılı ekonomik büyüme oranının yüzde 50'si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar refah payı artışı ve enflasyon farkı istiyoruz. 2017 yılında; birinci altı ayda yüzde 7, ikinci altı ayda yüzde 7 ve 1 Ocak 2017'den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL zam, 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar refah payı artışı ve enflasyon farkı istiyoruz." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Memur Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title