Haberler

Memur-sen Mısır'daki Cezaları Protesto Etti

Memur-Sen Mısır’ın seçimle ilk defa başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen cezaları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Mısır'ın seçimle ilk defa başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen cezaları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Son günlerde İslam aleminin her köşesinde Müslümanlara yönelik bir sindirme ve baskı programı uygulandığını ifade eden Memur-Sen İl Temsilcisi İrfan Kaşıkçıoğlu, " Bu zulümlere sessiz kalmak 'dilsiz şeytan olmak' demektir" dedi.

"Ayrıca, Mısır'da iki sene kadar önce, ilk kez halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi' de yapılan bir darbe sonucu devrilmiş ve Müslüman halkın iradesine bir darbe indirilmiştir" diyen Kaşıkçıoğlu, "Mısır halkının özgür iradesine indirilen bu darbe aslında tüm Müslümanlara yapılmıştır. Bugün, İslam ülkelerindeki liderlerin asılarak şehit edilmesi, hapse mahkum edilmesi, dünyanın küresel aktörlerinin İslam fobisinin 'kendine hak, Müslüman'a müstehak' ikiyüzlülüğünün göstergesidir. Uluslararası kurumlar, demokrasi havarileri, insan hakları savunucuları, bilumum hakperestler bu şaşılıktan kurtulmalı, sözün erdem, ahlakın muhkem kanunları gereğince üzerine düşeni yaparak bu yargısız infazlara karşı ortak bir eylem planı belirlemelidir" şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Mursi Memur Sen Yerel Haberler

title