Haberler

Memur-sen Elazığ Şubesi'nden Toplu Sözleşme Açıklaması

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, hükumet ve kamu işveren heyetinin, toplu sözleşme imzalamak ve kamu görevlilerini mutlu etmek istiyorsa, kamu görevlilerine oransal zam yanında taban aylığı ve refah payı ile birlikte sosyal yardımlarda da önemli ölçüde artışlar sağlaması gerektiğini söyledi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, hükumet ve kamu işveren heyetinin, toplu sözleşme imzalamak ve kamu görevlilerini mutlu etmek istiyorsa, kamu görevlilerine oransal zam yanında taban aylığı ve refah payı ile birlikte sosyal yardımlarda da önemli ölçüde artışlar sağlaması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, devam eden toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ergen, kamu görevlilerini mutlu edecek teklife kadar mücadele ve müzakerelere devam edeceklerini dile getirerek, "Memur-Sen olarak, 3. dönem toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili kapsamlı bir toplu sözleşme teklifi hazırladık. 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan 3. dönem toplu sözleşme tekliflerimizi 27 Temmuz'da Devlet Personel Başkanlığı'na sunduk. Yetkili konfederasyon olarak teklifimizi, sadece 850 bin üyemiz adına değil, 3 milyon 200 bin kamu görevlisi, 1 milyon 900 bin kamu görevlisi emeklisi başta olmak üzere aileleriyle birlikte 20 milyon insan için toplu sözleşme masasına taşıdık" dedi.

Maaş ve ücretlere yönelik zam tekliflerinde yüzdelik zam, taban aylığı, refah payı ve enflasyon farkından oluşan dörtlü bir mali paket olarak hazırladıklarını kaydeden Ergen, "Bu mali paketle kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2016 yılında birinci 6 ayda yüzde 8, ikinci 6 ayda yüzde 8 olmak üzere yüzde 16, 2017 yılında ise birinci 6 ayda yüzde 7, ikinci 6 ayda da yüzde 7 olmak üzere yüzde 14 zam istedik. En düşük kamu görevlisi maaşı ile en yüksek kamu görevlisi maaşı arasındaki makasın daralması hedefiyle 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere taban aylığına 2016 yılında 150 lira, 2017 yılında 100 lira seyyanen zam teklif ettik. Ülkenin büyümesinde ve gelişmesinde büyük emeği bulunan kamu görevlilerine 2016 yılı için, 2015 yılı ekonomik büyüme oranın yüzde 50'sini ve 2016 yılındaki üçer aylık dönemlerdeki ekonomik büyümenin ve takip eden ayda refah payı olarak yansıtılmasını istedik" diye konuştu.

Yeni Türkiye iradesiyle örtüşen teklifler beklediklerini de aktaran Ergen, "Biz kasanın anahtarının değil emeğimizin hakkının peşindeyiz. Türkiye'nin sahip olduğu ekonomik gücün ve değerler zemininin hem mali ve sosyal haklarımız hem de sosyal ve vicdani haklarımızı karşılayacak seviyede olduğunu biliyoruz. Sermaye kesimine, girişimcilerine teşvik paketleriyle destek olan siyasi irade toplu sözleşme masasını, emeğiyle ve alın teriyle geçinen kamu görevlilerine yönelik sosyal teşvik paketini hayata geçirme zemini olarak görmeli ve gereğini yapmalıdır. Hükumet ve kamu işveren heyeti, toplu sözleşme imzalamak ve kamu görevlilerini mutlu etmek istiyorsa, kasanın ağzını açmalı, hakkımız vermelidir. Bu amaçla kamu görevlilerine oransal zam yanında taban aylığı ve refah payı ile birlikte sosyal yardımlarda da önemli ölçüde artışlar sağlamalıdır" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Personel Başkanlığı Murat Ergen Memur Sen Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title