Haberler

Memur-sen'den Mursı'nin İdam Karınına Tepki

Geçtiğimiz günlerde aralarında Mısır’ın seçilmiş İlk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişiye verilen idam cezasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde aralarında Mısır'ın seçilmiş İlk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişiye verilen idam cezasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Memur-Sen Gaziantep Şubesi 106 kişi hakkında verilen idam kararı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Gök, idam sehpalarının direnişi durduramayacağını belirterek, "Katil Sisi'yi lanetlemek için buradayız. Mursi ve mazlumlara sahip çıkmak için buradayız. Mursi'ye ve Mısır halkına karşı verilin haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır'daki vahşetin tescildir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir" dedi.

Gök, "Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır'a Ortadoğu'ya özgürlük direnişle gelecek. Mursi'nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Muhammed Mursi'yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken Batı bu zulme ortak oluyor." İfadelerini kullandı.

Tüm Ortadoğu ülkelerinin bu zulme seyirci kalmaları ve 3 maymunu oynamaya devam etmelerini tarihin affetmeyeceğini söyleyen Gök, "İran, Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Körfezin baronlarını insanlık affetmeyecektir. Vicdanlar affetmeyecektir" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardın konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise şunları söyledi:

"İdam kararı verildi ve orada darbenin bir müftüsünün de bunu onayıyla bu işi gerçekleştirmek istiyorlar. Bu tamamıyla darbeci Sisi'nin dış mihrakları talimatıyla başta İsrail olmak üzere yerine getirdiği bir operasyondur. Bu Arap ülkelerinde yaşayan demokrasi hareketlerine tehdittir, gözdağıdır. Oralarda kukla idarelerle oraların tamamı batı tarafından sömürülmektedir. İsrail de bundan nem almaktadır. Bugün Sisi darbeyi yapar yapmaz ilk icraatı Gazze'ye giden tünelleri kapatarak Filistinli kardeşlerimizin açılıktan, yoksulluktan mahvolmasına yol açtılar. Tabi biz Mursi'nin sonuna kadar yanındayız. Ölümler bizi yıldırmaz. Mursi'ye biçilen kaftan bizi yıldıramaz. Bunu aynısını Türkiye'de de denediler. Ama Türkiye'de demokrasi galip geldi. Halk iradesi, millet iradesi galip geldi. Darbeciler şu anada zaman zaman Türkiye'de baş göstermeye çalışsa da en ufak adım atmayacak hale getirildiler." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammed Mursi Gaziantep Memur Sen Yerel Haberler

title