Haberler

Memorial'dan 'Hayat Ver' Sosyal Sorumluluk Projesi

Güncelleme:

Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu tarafından gerçekleştirilen "Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesi, Kayserililer ile buluştu.

Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu tarafından, Memorial Sağlık Grubu katkıları ile gerçekleştirilen "Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesi, Forum Kayseri AVM'de Kayserililer ile buluştu.

Memorial Sağlık Grubu'nun katkılarıyla gerçekleştirilen "Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesi kapsamında ünlü isimler, organ nakli bekleyen ve organ nakli olmuş bir hastanın hayat ve ölüm arasındaki ince çizgide yaşadıklarını aynı karede canlandırıyor. Fotoğraflarda ayrıca mesajlarla organ bağışının önemine dikkat çekiliyor.

"Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesi sergisi 18-30 Haziran tarihleri arasında Memorial Kayseri Hastanesi'nin katkıları ile Forum Kayseri AVM'de ziyaret edilebilecek. Sergi daha sonra yine İstanbul'da ve Türkiye'nin pek çok ilinde organ bağışına dikkat çekmeye devam edecek.

"Hayat Ver" sosyal sorumluluk projesinde Ahu Sungur, Aslı Tandoğan, Bengü, Çolpan İlhan, Derya Büyükuncu, Evrim Solmaz, Gökhan Türkmen, Hülya Koçyiğit, İlker İnanoğlu, İsmail Hacıoğlu, Keremcem, Merve Sevi, Murat Başoğlu, Mustafa Ceceli, Naz Elmas, Niran Ünsal, Oya Aydoğan, Rasim Öztekin, Selda Alkor, Sema Keçik, Yeşim Ceren Bozoğlu, Yetkin Dikinciler, Yıldız Kenter, Zeynep Beşerler ve Zeyno Günenç fotoğrafları ve mesajları ile yer aldı.

Fotoğraf sergisinin açılışında bir konuşma yapan Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat, "Organ bağışı konusunda yeterli ve doğru bilginin aktarılması çok önemli. Ülkemizde kadavradan nakillere göre canlıdan canlıya gerçekleştirilen nakil operasyonları daha sık yapılıyor. Organ bağışının az olması bunun en önemli nedeni. Batılı ülkelerle aynı seviyeye gelmek için Türkiye'de bir yılda 2000-3000 arasında kadavra donör bağışının olması gerekiyor. Bu rakam günümüzde yalnızca 300-400 ile sınırlı. Yani bu şartlar altında 10 kat daha fazla bağışa ihtiyacımız var. Avrupa ülkelerinde organ nakillerinin yüzde 80'i kadavra, yüzde 20'si canlı kaynaklıyken; Türkiye'de ise yeterli organ bağışı olmadığı için nakillerin yüzde 75'i canlı, yüzde 25'si kadavradan yapılıyor" diye konuştu.

Memorial Kayseri Hastanesi Direktörü Levent Atay da, "Kayseri'de bu organizasyonu yaptığımız için mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Memorial özel bir hastane olmasına rağmen Türkiye'de referans merkezi olduğu birkaç alan var. Bunlardan bir tanesi organ naklidir. Türkiye'de ilk organ nakli yapan hastane Memorial hastanesidir. 10 yıldır organ nakli yapıyoruz. En fazla organ nakli yapan özel hastaneyiz. Karaciğer nakli, böbrek nakli, kemik iliği naklinde ön plandayız. Organ Nakli Bilinçlendirme Platformu ile beraber bu organizasyonu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Forum Kayseri AVM Müdürü Gamze, "Kampanyaya Forum Kayseri AVM olarak destek veriyoruz. Böyle bir konuda böyle bir sosyal sorumluluk projesinde toplumun bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu biliyoruz. Bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Memorial bu proje ile bize geldiğinde çok büyük bir keyifle bunun bir parçası olup, ev sahibi olmayı üstlendik çünkü Forum Kayseri olarak biz de toplumu bilinçlendirmede katkımız olmasını istedik. Hem bu şehre hem bu ülkeye katkımız olmasını istedik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memorial İstanbul Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title