Haberler

Meme Kanserinde Erken Teşhis Kurtarır

Siirt Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Op. Dr Şükrü Erdoğan, "Meme kanseri erken tanı sayesinde tedavi edilebilir bir hastalıktır" dedi.

Siirt Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Op. Dr Şükrü Erdoğan, "Meme kanseri erken tanı sayesinde tedavi edilebilir bir hastalıktır" dedi.

Op. Dr. Erdoğan, AA muhabirine, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu ifade ederek erken teşhis durumunda yüzde 90'ın üzerinde bu hastalıktan kurtulma şansının bulunduğunu söyledi.

Meme kanserine karşı toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "2014 yılında 10 hastamıza meme kanseri tanısı koyup operasyona aldık. 10 hastamızdan 6'sı bize memede kitle şikayeti, 2'si meme başında çekinti, renk değişikliği, biri memede ağrı, diğeri ise rutin kontrollerde meme kanseri tanısı konuldu" ifadesini kullandı.

Dünyada 100 kadından 13'ünde görülen meme kanserinin Türkiye'de de bu orana paralellik gösterdiğini anlatan Erdoğan, "2014 yılında 10 hastamıza meme kanseri tanısı koyup operasyona aldık. 10 hastamızdan 6'sı bize memede kitle şikayeti, 2'si meme başında çekinti, renk değişikliği, biri memede ağrı, diğeri ise rutin kontrollerde meme kanseri tanısı konuldu" şeklinde konuştu.

"Meme kanseri erken tanı sayesinde tedavi edilebilir bir hastalıktır" diyen Erdoğan, toplumun bu kanser türüne karşı bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kadınların kendilerini muayene edebileceklerini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu;

"Yirmi yaş üzerindeki kadınlar, her ayın belirli bir döneminde kendi kendilerini muayene etmelidirler. Bu muayene sırasında meme dokusunda farklılık olup olmadığı araştırılır. Bir değişiklik saptanmasa bile, üç yılda bir kez hekim tarafından muayene edilmelidirler. Kırk yaşına gelen kadınların, kendi yaptıkları periyodik muayeneye ek olarak her yıl bir kez hekim tarafından muayene edilmeleri gereklidir. Ayrıca her yıl veya iki yıl ara ile mamografiyi çektirmeleri gereklidir. 50 yaşından sonra, kadınlar kendilerinin periyodik muayenelerine ve her yıl bir defa hekim muayenesine devam etmeli ve mamografi denilen meme filmini her yıl çekmeleri gerekir." - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title