Haberler

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Açıklaması

Eğitim Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan’ı anma gecesine iştirak edenler için verilen akşam yemeğinde konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Güzel düşünen güzel yaşar, sizler toplumun kültür ve yaşam biçimine olan katkınız ile yüz yıllardır Anadolu toprakları dünya kültürüne damgasını vurmuştur” dedi.

Eğitim Bir-Sen ve Türkiye Yazarlar Birliği ile birlikte gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan'ı anma gecesine iştirak edenler için verilen akşam yemeğinde konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, "Güzel düşünen güzel yaşar, sizler toplumun kültür ve yaşam biçimine olan katkınız ile yüz yıllardır Anadolu toprakları dünya kültürüne damgasını vurmuştur" dedi.

Sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini çünkü bir toplumun kültür ve edebiyatının o toplumun bir yansıması ve aynası olduğunu ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, düşünen ve yazan bir kitlenin karşısında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Anma Gecesi için şehir dışından gelen Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Ayvakti Dergisi Genel yayın Yönetmeni Şeref Akbaba, Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Dr. Ahmet İnan, Ahmet İlhan ve Şehir ve Kültür Dergisi Editörü Mahmut Bıyıklı ile Kayserili Yazar ve Şairlerin bir araya geldiği akşam yemeğinde Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi; "Melikgazi Belediyesi tarihine, kültürüne, sanatına ve bölgesel zenginliğine sahip çıkan, koruyan ve kollayın bir belediyedir. Bunu her fırsatta söylüyor ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile tescil ediyoruz. Bu etkinliğimiz ile edebiyat hayatımızda önemli bir yere sahip olan Mehmet Akif İnan için bir anma gecesi düzenlenmiştir. Melikgazi Belediyesi olarak Mehmet Akif Ersay, Turasanlı, seyyitburhanettin, Tacettinveli gibi Kayserimizdeki gönül büyüklerini için anma programları düzenliyoruz. Bu anma gecesinde ise şehir dışından saygın konuşmacılarımız yer alacaktır. Bu çalışma aynı zamanda Melikgazi Belediyesinin Sivil toplum Kuruluşları ile ortak bir çalışması ve projesi olarak gerçekleştirilecektir. Bu bizim sivil toplum kuruluşlarına verdiğimiz önemin bir ifadesidir." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Memduh Büyükkılıç Mehmet Akif İnan Melikgazi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title