Haberler

Melen Çayı Taşınca Ortaköy Sular Altında Kaldı

Sakarya’da gün boyu süren sağanak yağış Melen Çayı’nı taşırınca, Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi sular altında kaldı.

Sakarya'da gün boyu süren sağanak yağış Melen Çayı'nı taşırınca, Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi sular altında kaldı. Bölgede yapılan çalışmalarda çok sayıda insan kurtarılırken, kapanan yollarda da çalışmalar yapıldı.

Sakarya'da gün ortasında başlayan sağanak yağış, Hendek, Akyazı, Geyve ile birlikte Kocaali ilçesinde de etkisini gösterdi. Düzce ilinden başlayıp Sakarya'ya uzanan Melen Çayı sağanak yağış sonrası taşınca Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi sular altında kaldı. Sağanak yağış sonrası çok sayıda kişi evlerinde mahsur kalırken, bölgeye sevk edilen İtfaiye ekipleri ile iş makineleri mahsur kalan vatandaşlar için yoğun çalışma yaptı. Bazı evlerin tamamen sular altında kaldığı Ortaköy Mahallesi'nde iş makinaları saatlerce kapanan yolları açmak için çalıştı.

Sağanak yağış ile birlikte sular altına kalan Ortaköy Mahallesine gelerek incelemelerde bulunan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, "İstanbul için su tutmaya başladık. Ortaköy beldemiz, tamamen tahliye olduktan sonra tutacağı suyu, aşırı yağışlar ve göletin önüne set çekilmesiyle Melen'in taşması Ortaköy, Cuma Mahallesi ve Merkez Mahallesi bölgelerini tamamen sular altında bıraktı" dedi. Sağanak yağış sonrası oluşan sel sonucu her hangi bir can ve mal kaybının olmadığını da belirten Acar, "Sadece yollarda kısmi tahribatlar var, köprü geçişlerinde sıkıntılar var. Onlarla ilgili de iş makinalarımız çalışıyor" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocaali Sakarya Akyazı Geyve Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title