Haberler

Mekke'nin Fethinin 1384. Yıl Dönümü

AGD Diyarbakır Şubesi'nce, Mekke'nin fethinin 1384'üncü yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi'nce, Mekke'nin fethinin 1384'üncü yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde Kur'an tilaveti ile başlayan etkinlikte daha sonra fethi anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, sivil toplum kuruluşları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda açılış konuşmasını yapan AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, Mekke'nin fethinin insana adaleti, refahı ve affetmeyi öğrettiğini belirtti.

Yılbaşı eğlencelerine en güzel cevabı vermek için toplandıklarını ifade eden Ergin, insanların bir gecelik yılbaşı eğlencesiyle hem dünyalarını hem de ahiretlerini kurban etmemeleri gerektiğine işaret etti.

Hangi renk ve hangi ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı kendilerine görev saydıklarını ifade eden Ergin, "Özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp, kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız. Hangi düşünceden olursa olsun, her insanın insan olmakla, yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz. Her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Programa Batman'dan katılan vaiz Murat Kurt da bir konuşma yaptı.

Etkinlik, daha önce düzenlenmiş "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" Siyer-i Nebi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından yapılan dua ile sonlandı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Cahit Sıtkı Tarancı Diyarbakır Mekke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title